Vremenska prognoza: Pretežno sunčano i vruće, poslijepodne pljuskovi i grmljavina u središnjim i gorskim krajevima Hrvatske

28.07.2024. 08:19:00

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme s visokim temperaturama koje će se kretati između 32 i 37 °C. Tijekom poslijepodneva i večeri predviđa se jače naoblačenje, posebno u središnjim i gorskim krajevima Hrvatske, gdje su mogući lokalni izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Prema kraju dana, ovi vremenski uvjeti mogu se proširiti i na zapadnu Slavoniju.

Foto: screenshot/DHMZ

Vjetar će u početku biti većinom slab, no u drugom dijelu dana očekuje se umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će uz pljuskove povremeno biti olujan. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, dok će navečer na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru, s olujnim udarima podno Velebita.

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.