Vremenska prognoza: U unutrašnjosti pretežno oblačno s kišom, u Dalmaciji pljuskovi s grmljavinom

11.03.2024. 11:09:00

Današnje vremenske prilike obiluju promjenama širom Hrvatske, stvarajući raznolike uvjete od unutrašnjosti do obale. Prognoza ukazuje na pretežno oblačno vrijeme, s povremenim kišnim periodima koji se mogu lokalno pojačati, posebice duž dalmatinske obale tijekom prvog dijela dana. Ujutro se očekuje mjestimična pojava magle, dodatno otežavajući uvjete vožnje na cestama, prognozira DHMZ.

Što se tiče vjetra, možemo očekivati slab do umjeren vjetar. Na istoku će dominirati jugoistočni pa jugozapadni vjetrovi, dok će drugdje prevladavati sjeverozapadni i zapadni smjerovi. U Dalmaciji se ističe snažno i olujno jugo, no očekuje se postupno slabljenje tijekom dana.

Temperature zraka će se kretati većinom između 11 i 16 °C, s nešto višim vrijednostima na istoku zemlje. Uprkos promjenjivom vremenu, važno je pratiti lokalne prognoze i biti spreman na različite uvjete, osobito u dijelovima s obilnijim pljuskovima i grmljavinom. Ostanite informirani o najnovijim vremenskim uvjetima kako biste se uspješno prilagodili dnevnim aktivnostima.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.