Vučić: ‘Hrvatska je namjerno ponizila Srbiju‘

07.05.2021. 14:05:00

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u petak je oštre izjave Beograda o povećanom angažmanu vojnika RH na Kosovu nazvalo “histeričnim spekulacijama” kako bi se skrenula pozornost s inicijative s tzv. bunjevačkim jezikom, odnosno pokušajem razbijanja hrvatskog nacionalnog korpusa u Srbiji.

Polemiku je izazvao srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin reakcijom na izjavu hrvatskog šefa diplomacije u Prištini da će Hrvatska povećati broj svojih pripadnika u sastavu KFOR-a jer je to službenom Zagrebu važno zbog očuvanja mira u regiji, piše Kamenjar.com .

Vulin je Hrvatsku i Kosovo nazvao “braćom po oružju” i dodao kako bi Gordan Grlić Radman volio da može rasporediti “okupacijske snage na prostoru Srbije”, ali da će mu za to trebati “mnogo više od onog što s (premijerom Kosova Albinom) Kurtijem može smisliti”.

Izjave hrvatskog šefa diplomacije komentirao je danas i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Srbija želi imati dobre i korektne odnose sa svima u regiji, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je Vučić, a prenose beogradski mediji.

– Mogli su odbiti KFOR, ali su namjerno donijeli takvu odluku kako bi dodatno ponizili Srbiju. Primili smo poruku i razumjeli, izjavio je Vučić nakon obilaska jednoj mobilnog punkta za cijepljenje kod Obrenovca.

Aleksandar Vučić poručio je također Srbima na Kosovu i Metohiji koji su zbog ovoga zabrinuti da se ne brinu i da će za nekoliko dana u Bruxellesu o tome razgovarati s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom jer, kako je rekao, želi izbjeći sukobe i očuvati mir.

– Svi oni koji misle da će biti novih Oluja, novih pogroma i protjerivanja stanovništva, moja je poruka i jamstvo da se to neće dogoditi, rekao je.

– Ne može se Hrvatska praviti da ne zna što Srbija misli o Kosovu, da ne zna da je to naš teritorij. Ne može vas nitko poniziti, jedino sami sebe ako se nedolično ponašate, rekao je.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor: