Vukovarci prošli Hrvace: Bravo, Riba, najbolj si! Ma, Riba, sve si zaj**bo, nemaš ti blage veze...

08.06.2022. 20:06:00

BITKA ZA PRVU LIGU

U finalu doigravanja za Prvu ligu, odnosno drugi razred hrvatskog nogometa igrat će Mladost iz Ždralova, koja je izbacila Zagorec i Vukovar, koji je slavio u Hrvacama

Bravo, Riba. Samo tako, Riba. Ma ne, Riba. Znaš šta, Riba, goni se u ku... Eto, tako se može opisati trenutak koji je odlučio utakmicu. Duje Ribičić, miljenik domaćih navijača, koji je ordinirao po lijevoj strani, bio je bodren cijelo prvo poluvrijeme. Čak je umalo i zabio gol kad je jednu loptu s lijeve strane, u pokušaju centaršuta, umalo pospremio u gol. Nešto, ala Prosinečki protiv Jamajke, piše 24sata .

No u drugom poluvremenu, u samo šezdesetak sekundi, Riba je zaradio dva žuta kartona, kao da mu je netko naredio da više ne smije ostati na terenu.

- Riba, koji ti je vrag - vikali su domaći.

- Ma nema pojma - dobacio je netko s centralne tribine.

Potpuno suluda dva prekršaja za dva žuta, odnosno crveni. Bila je 52. minuta. Tri minute poslije Josip Barišić zabio je za vodstvo Vukovara i tu je priči bio kraj. Tri minute poslije sjajni Robin De Jesus Gonzalez Ruiz zabio je i drugi i odveo Vukovar u finale. 

- Tranquilo, Robin - šalili su se domaći navijači kad je Robin znao slalomom prolaziti pored domaćih igrača. 

Robin je počeo igrati nogomet sa sedam godina u Kolumbiji, a dolazi iz Cartagene gdje je i počeo karijeru.

- Tu sam prošao sve kategorije od limača do prvog tima. Nakon toga sam igrao za više amaterskih klubova. Prvo sam igrao za Ciklones iz Cartagene, nakon toga za FC Bechara iz Cartagene i posljednji klub za koji sam igrao u Kolumbiji prije dolaska u Hrvatsku bio je FC Chalaca iz Medelina.

O Hrvatskoj nije znao previše.

- Znao sam da Hrvatska ima odličnu nogometnu reprezentaciju i da se nalazi negdje u Europi - iskreno priznaje.

Vukovar je tako na korak do ulaska u Prvu ligu, odnosno drugi razred hrvatskog nogometa. U finalu, 12. lipnja igrat će, također na jednu utakmicu, protiv Mladosti iz Ždralova, koje su izbacile Zagorec iz Krapine. I tamo je, kao u Hrvacama bila fešta nogometa. Više od tri tisuće ljudi skupile su u Hrvacama i Ždralovima u izuzetno zanimljivim utakmicama. 

I, da, na obje utakmice bilo je gostujućih navijača i sve je prošlo bez najmanjeg incidenta. Desetak Vukovaraca putovalo je više od osam sati da bi bodrili svoju momčad, dok je Zagorec u Ždralovima imao potporu stotinjak navijača, koji su stigli s dva autobusa. 

Bila je ovo fešta nogometa, bez baklji, tučnjave, bez intervencija i čuvanja interventne policije. Nogomet kakav želimo gledati u Hrvatskoj. 

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr

Izvorni autor: Dubravko Miličić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.