Vukovarski branitelj pripadnik 1. Gardijske brigade "Tigrovi" Zoran Gruber “Grubi”

02.04.2021. 10:35:00

Zoran Gruber “Grubi”

Rođen u Migalovcima, a odrastao u Eminovcima-mjesta u blizini Požege.

Pripadnik 1. Gardijske brigade Tigrovi daje intervju za “TV ESPANOLA” u Vukovaru.

Inače Zoran Gruber je teško ranjen u Vukovaru a pad Vukovara je dočekao u Vukovarskoj bolnici odakle je autobusom prebačen na Ovčaru gdje je i pogubljen!

Vilim Karlović ga pamti po izjavi u autobusu “dečki moji ovo je kraj i nadam se da ste za ovo vrijeme rata u Vukovaru svoju kožu uspjeli naplatatiti jer odavde se nećemo živi izvući”

Izjavio je to bez i malo straha i sa osmjehom na licu, nije dao neprijatelju gušta u tim zadnjim satima života i potpuno je bio svjestan da se živ neće izvući iz pakla velikosrbske i četničke ruke!

Inače Zoran Gruber je bio i sudionik događaja poznatiji pod nazivom “Krvavi Uskrs” na Plitvičkim Jezerima kao pripadnik jedinice za posebne namjene Rakitje, a po iznimnoj hrabrosti, brzini i utreniranosti ga pamte  Damir Šimunić i Ivica Arbanas čije sam svjedočanstvo imao priliku osobno slušati!

Po njegovoj izjavi za TV ESPANOLA i priči njegovih suboraca iz Rakitja životna želja mu je bila da Hrvatska bude međunarodno priznata, nažalost nije to priznanje dočekao... ????

Počivaj u miru Božjem hrvatski viteže za koju si svoj mladi život nesebično dao!

PRIPREMIO: Josip Deur/PDN/FB grupa - Istina o obrani Vukovara

Izvorni autor: Josip Deur/FB-Istina o obrani Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.