Vukušić o Raspudićevom ulasku u politiku: 'Nino u zmajevom šekretu...'

27.05.2020. 12:35:00

O ulasku Nine Raspudića u političku arenu na listi Mosta na Facebooku se očitovao i ugledni psihijatar Herman Vukušić.

Kako ističe Vukušić, nikome ne zamjera politički angažman, ali od kandidata ipak očekuje 'prethodno iskustvo u smislu šireg društvenog aktivizma i direktnije komunikacije s javnošću'. Drugim riječima, Vukušić smatra da upravo to nedostaje Raspudiću.

Vukušićevu Facebook objavu prenosimo u cijelosti: 

"Čovjek bi pomislio da ulazak britkog intelektualca u političku arenu mora biti dobra stvar. Malo morgen. Referiram se na primjer profesora Nine Raspudića, čije kolumne redovno čitam, a koji je široj javnosti postao poznat postavljanjem spomenika Bruceu Leeju u Mostaru.

Inače, Bruce Lee, glumac i majstor borilačkih vještina, svoju je planetarnu slavu postigao odličnim akcijskim filmom 'U zmajevom gnijezdu' ("Enter the dragon") iz 1973. godine.

Već na samom početku političke karijere brzopletom izjavom o 'debljini' svoje trudne supruge profesor Raspudić uspio je potaknuti novi javni pokret ogorčenih i ljutih trudnica koje su njegovu izjavu shvatile kao uvredu svim trudnim ženama.

Pokret se zove 'Nino, vidi me' i po odazivu slavnih i poznatih već sada ne zaostaje za #spasime

Druga kontroverza koja se odmah vezala uz Raspudićev politički start jest saziv liste 'Mosta' za onu izbornu jedinicu koju cijenjeni profesor nosi, a na kojoj su se našli članovi njegove najuže rodbine i prijatelja, poput supruge prof. Marije Selak i kuma dr. Trpimira Goluže.

Mnogi već sada po društvenim mrežama komentiraju kako na listi fali samo Bruce Lee...

Premda zagovaram pravo svakoga da se bavi politikom, mislim da je poželjno prethodno iskustvo u smislu šireg društvenog aktivizma i direktnije komunikacije s javnošću od one debatno-komentatorskog tipa, što postaje razvidno iz Raspudićevog primjera.

Kako je do izbora ostalo svega četrdeset dana, profesor Raspudić ima relativno malo vremena da ostane "na zmajevom putu" (još jedan film Bruce Leeja gdje prebije i Chuck Norrisa) umjesto 'u zmajevom šekretu'..."

Izvor: lb/Direktno.hr/Foto:Robert Anic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.