Vulin odgovorio Milanoviću: Tako nešto može reći samo ustaša. Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju

25.09.2022. 10:02:00

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da 'dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati tražiti pravdu za našu ubijenu djecu'

'Zato što je hrvatska politika prema Srbima mješavina kompleksa i loših namjera, između hrvatske ljevice i desnice nema nikakve razlike kada je u pitanju odnos prema Srbiji i srpskim žrtvama', naveo je Vulin u priopćenju i dodao da 'kada se Milanović pred veteranima hvalio bliskim rođacima pripadnicima ustaškog pokreta, bio je iskren, baš kao što iskreno mrzi i Vučića i Srbiju'.

'Reći da je ‘to s ubijenom srpskom djecom postalo nepodnošljivo gadljivo’, može reći samo ustaša. Dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati tražiti pravdu za našu ubijenu djecu, nama su ona vrijedna istine i pravde, a ustaše neka nastave prijetiti blokiranjem ulaska Srbije u Europsku uniju i neka se drže svog obećanja, da bar jednom naprave nešto dobro za Srbiju. Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju', izjavio je Vulin, reagirajući na Milanovićeve navode da je Vučićevo spominjanje djece postalo „nepodnošljivo gadljivo“, prenosi N1.

Podsjetimo, Milanović je u subotu rekao kako je priča srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o tome da Hrvatska ne mari za srpsku djecu „postala nepodnošljivo gadljiva” te da Srbija nema „moralnu auru” da sudi o događajima tijekom raspada Jugoslavije. Vučić je u kontekstu optužnice iz Srbije protiv pripadnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva zbog navodnih ratnih zločina tijekom vojno-redarstvene operacije Oluje rekao da Hrvatskoj „nisu bitna srpska djeca” jer „njihovo ubojstvo Hrvatskoj nije šteta”.

Izvor: tportal.hr/Foto: fah

Izvorni autor: V. Mo./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.