VULIN OPET SIPA BISERE: “Kad bi svi sudili svojim ratnim zločincima poput Srbije…”

14.09.2021. 15:25:00

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin osudio je reakcije Sarajeva zbog uhićenja u Srbiji državljanina Bosne i Hercegovine(BiH) Edina Vranja osumnjičenog za ratne zločine u ratu u toj zemlji 1992-1995, zbog čega je na konzultacije u Sarajevo pozvana i veleposlanica BiH u Beogradu.

“Kad god bi Srbija, postupajući u skladu sa zakonom, uhitila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, veleposlanici bi se povukli i tračali o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi rekla ni riječ.” “Bošnjački političari trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvaćaju da ima puno srpske krvi i iskopanih očiju na rukama Nasera Orića i stotina drugih”, naveo je Vulin u priopćenju .

On je ocijenio da bi danas, da su sve zemlje u kojima je vođen građanski rat devedesetih godina bile poštene poput Srbije i da su sve sudile svojim sunarodnjacima, bilo bi puno manje kriminalaca na slobodi.

“Srbiji se nema što zamjeriti, ali zato postoje licemjeri Željko Komšić i Šefik Džaferović, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiju od traženja pravde. U Srbiji tužiteljstvo radi prema zakonu, a Ministarstvo unutarnjih poslova, prema nalogu tužiteljstva, nema politiku i neće postojati. Jer tako je, Srbija je država ”, istaknuo je Vulin u priopćenju.

Prethodno je iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za RSE rečeno da je veleposlanik Srbije u BiH Aleksandar Đorđević odbio doći na sastanak u Predsedništvo BiH, na koji ga je pozvao predsjedavajući Željko Komšić. Veleposlanik je, međutim, demantirao te navode.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Bisera Turković naložila je u nedjelju navečer veleposlanstvu BiH u Srbiji da “odmah reagira i od vlasti Srbije ishodi službene i potpune informacije o statusu Edina Vranja, državljanina BiH” koji je uhićen na granici BiH i Srbije.

Kako se navodi na službenom Facebook profilu ministrice Turković, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je uputilo notu ministarstvu vanjskih poslova Srbije.

Dodaje se kako je Bosna i Hercegovina ranije, u više navrata, “pozivala Srbiju da poštuje sve ranije postignute ugovore koji tretiraju pitanje procesuiranja ratnih zločina”.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.