ZA NE POVJEROVATI! Srbin i ratni dužnosnik u “SAO Krajini” Veljko Džakula u Budnici: Zašto “pobunjeni srbi” u Hrvatskoj ne bi dobili status branitelja?

05.02.2021. 10:08:00

DNO DNA! ZA NE POVJEROVATI...Još jedan u nizu perfidnih srpskih pokušaja prebacivanja loptice krivnje na Hrvate...Hoće li se na ovu gnusnu izjavu oglasiti Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved?...

U Tv emisiji, inače slabo gledane emisije Marka Ljubića, koja po svemu sudeći djeluje po starom  principu, malo politike, malo televizija, pa nakon toga tajac do novih izbora, pojavio se glavom i bradom , a na poziv neiskusnog i jako loše pripremljenog (i sam to priznaje u emisiji) Tv voditelja Marka Ljubića, nitko drugi do abolirani ratni visoki dužnosnik u tzv “Sao Krajini” notorni Veljko Džakula…

Naime, Džakula u emisiji odgovara na nekoliko pitanja Ljubića, ali kad su srpski interesi u pitanju tu je Džakula na svom terenu koji je za Tv voditelja jako sklizak, što nikako nije dobro, obzirom da je to javna Tv emisija koja sublimira izrečene stavove još neupućenijim od samog voditelja.

Dugi monolozi voditelja i dirigiranje rukama, dok ga Džakula mudro promatra i unaprijed ima odgovor na svoj, srpski način.

Ljubić se nije mogao malo pripremiti i istom postaviti nekoliko suvislih pitanja na način kako to treba postavljati netko tko se predstavlja kao “profesionalni” voditelj . To se nikako nije moglo osjetiti kod lukavog i prefriganog Džakule koji je vrlo koncentriran na svako ovlaš postavljeno pitanje odmah uvidio da mu s druge strane stoji netko sa kim će on lako, uostalom, kao i sa mnogo hrvatskih naivnih političara prije.

Pričali su o nekoliko događanja na koja je Džakula u maniri Save Štrpca ili svoga oca domovine Dobrice Ćosića uvijek davao polovične odgovore, uvijek za sebe ostavljajući one bitne i prave istine a što bi uvijek promaklo neiskusnom voditelju koji ga nije znao presjeći i postaviti mu suvisla pitanja u skladu sa ovom vrlo ozbiljnom temom te ustrajati na odgovorima. No, to ovaj voditelj nije radio, već je držao duže monologe dirigirajući te poslije kao učenik u školi slušao Džakulu kako mu slaže nekoliko poznatih srpskih lažnih, polovičnih i “uvjerljivih” naglabanja i neistina…Nije si Ljubić mogao dati malo truda pa proguglati malo Džakulu, jer o ovom notornom zagovorniku tzv “velike srbije”, koji je, kako kaže, imao debele veze u agresorskoj Srbiji i u SPC te je “sve pokušavao” da ne bude žrtava, pokušavajući nametnuti učestale  sastanke Tuđmana i Miloševića i u krajnjem sve to na kraju (nagađajući!) pripisati i etiketirati na Hrvatsku adresu tj na Tuđmana i tadašnjeg Ministra obrane Šuška, uporno navodeći rečenicu; ni ovo niste znali,  u više navrata govoreći i ponavljajući istu , dok bi voditelj u isčekivanju neke teške ekskluzive, zinuto buljio u njega, misleći da će ovaj u najmanju ruku otkriti sve od do. No tu se voditelj našao izigran od Džakule koji mu je nametnuo priču i o nestanku i ubojstvu dr. Šretera te poslije rekao da su svi oni srbi koji su izvršavali likvidacije poslije ubijeni da ne bi ostali svjedoci tih srpskih likvidacija. Čak je takvog manipulatora tadašnji predsjednik RH Josipović  doveo u Knin na proslavu Oluje te ga želio predstaviti kao nekog mirotvorca, naravno što mu nije pošlo za rukom te je Džakula tada stajao u hladovini iza “Spomenika hrvatske Pobjede Oluja 95” u Kninu okružen osiguranjem da ga se ne vidi.

Za Džakulu ne postoji srpska agresija na Hrvatsku. Ne daj Bože , velikosrpska agresija ili srbočetnička, to za njega nije bilo niti se dogodilo.

Ni u jednom trenutku Džakula nije spomenuo srpsku, četničku, crnogorsku i JNA agresiju na, kako on kaže “svoju Hrvatsku”, ali je zato voditelj u nekoliko navrata izrekao frapantne rečenice od kojih se svakom hrvatskom branitelju, posebice onim pravoslavne vjeroispovijesti njih oko 12 000 koji su branili svoju Hrvatsku od srpske agresije(što se voditelj nije sjetio!)sigurno dizala kosa na glavi. Nije se voditelj mogao sjetiti kakvo je otvoreno pismo Džakula uputio hrvatskoj javnosti 2014. godine za 19. obljetnicu VRA Oluje, isključivo nabrajajući imaginarne civilne srpske žrtve, ali ni jednom riječju nije spomenuo pokolje nad hrvatskom djecom civilima, nemoćnim i starcima u Dalmatinskom zaležu i diljem Hrvatske. Džakula je ustrajavao i glorificirao nekoliko kolateralnih srpskih žrtava, a one hrvatske, ogroman broj civilnih žrtava, taj i takav Džakula nema potrebu spomenuti, jer su za njega srbi u hrvatskoj izmanipulirani, ali su mogli klati, likvidirati, odsijecati udove, gaziti civile i zarobljene tenkovima do neprepoznatljivosti, e te i takve žrtve za Džakulu i Džakuliće ne postoje. O tom mu ni slova nažalost “nije znao” reći nadobudni voditelj Tv budnice

Džakula mnogo toga zna , ali mudro i jako lukavo prešućuje. Zato je danas tu gdje je.

Zasigurno Džakula zna i previše, iako je sebe pokušavao cijelo vrijeme prikazati kao nekog tko je bio “tampon zona” između života i smrti, što je obična izmišljotina.

Nadalje, da se sve ne bi svelo na jako loše pripremljenog voditelja, valja napomenuti kako je Džakula s druge strane provukao kroz eter nekoliko definicija o “ugroženim srbima” u Hrvatskoj, koje je zasigurno već prije namjeravao javno izreći, ali mu je ova emisija, zahvaljujući nespretnom voditelju  to omogućila. Tako je Džakula vrlo vješto izbjegavao izreći  svoju borbu za SAO Krajinu i borbu protiv Ustava RH. Ali se ponovo vrlo vješto pokušavao prikazati, u najmanju ruku kao onaj koji je želio da sve prođe u miru te da na kraju srbi dobiju ono što su zacrtali, i nakraju za to dobije “Nobelovu nagradu za mir”.

Prede sam kraj ove Tv emisije Džakula se drznuo javno izreći, zamislite samo; Zašto pobunjeni srbi u hrvatskoj ne bi dobili status hrvatskog branitelja, na što je voditelj Ljubić ostao kao poliven hladnom vodom ne znajući ni slova izustuti , naravno jer se on ni njemu slični ne mogu nositi sa prefriganim srpskim igračima dobro obučenim za , u pravom trenutku plasirati laži, polovične istine, ali i ovako perfidne rečenice kakvu je izrekao Džakula, javno.

Nadajući se da će na ovu izjavu Džakule reakcije uputiti sam vrh političkih dužnosnika u Hrvatskoj, a posebno Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i sve udruge hrvatskih branitelja, njih 42. sa kojima se često politički pokriva cijela hrvatska vladajuća struktura, završavam ovaj tekst. Za sad.

Tako bi nekako u kratkim crtama izgledala ova Tv emisija

Poslušajte lukavog Džakulu i loše pripremljenog voditelja

Hoće li se na ovu gnusnu izjavu oglasiti Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved?

M.M.Viribus unitis /Braniteljski portal

Inače je Marko Ljubić na facebooku pompozno najavio ovog gosta

 

 

Izvor: Braniteljski portal - arhiva/Foto:Marko Ljubić - fb

Izvorni autor: M.M.Viribus unitis /Braniteljski portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.