ZABORAVLJENO NASLJEDSTVO Ministar Medved nije prijavio 11 oranica, dva pašnjaka i dvije livade

19.09.2023. 16:55:00

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svoju imovinsku karticu nije unio suvlasništvo nad 15 nekretnina u katastarskoj općini Cetingrad kod Slunja, doznaje Telegram

Riječ je o jedanaest oranica, dva pašnjaka i dvije livade u kojima ima suvlasničke udjele s ostalim članovima obitelji Medved – Ivanom, Miodragom, Markom i Antom, piše Telegram.

Kako je vidljivo iz zemljišno-knjižnih izvadaka, Tomo Medved stekao je udjele u zemljištima još 14. lipnja 2021. godine, i to rješenjem o nasljeđivanju. Iako se radi o manjim udjelima, ministar ih je, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, svejedno morao unijeti u imovinsku karticu. U karticama koje je predao za 2021. i 2022. godinu tih nekretnina nema.

'Kako je javni bilježnik po službenoj dužnosti proveo upis vlasništva u zemljišne knjige, ministar Medved je zbog svojih obveza napravio previd i ove godine nije izvršio nadopunu imovinske kartice', tvrde iz Ministarstva. Kažu kako je 'svjestan nenamjernog propusta' te će odmah konzultirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vezano za nadopunu imovinske kartice.

Izvor: tportal.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Z. K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.