Žalila se na buku žičare, dan kasnije zapaljen joj automobil: 'Neću si oprostiti tu izjavu...'

07.05.2021. 10:15:00

Zvuk je kao da se nalaziš u postrojenju žičare ili trafostanici, neprekinuta buka koja izjeda mozak. Jedva da možeš razgovarati, ispričala nam je Banek dan prije požara

Strašno se bojim. Policija je rekla da će mi poslati nekoga radi zaštite još danas. Shvatite, ja sam bila sama u kući jer je suprug na putu. Dosta mi je više svega, i žičare. Pa zar će nam zbog toga što smo javno rekli, a što je istina, paliti aute?, rekla je za Jutarnji list šokirana Dijana Banek Saž, žena čijem suprugu je samo dan nakon što je za 24sata govorila o nesnosnoj buci koju izaziva nova sljemenska žičara izgorio automobil.

Policija je potvrdila da se radi o namjernom paležu, a Banek živi niti 100 metara zračne linije udaljenosti od žičare.

- Ponukana izjavama šefa gradilišta, gospodina Gorana Radića neki dan na televiziji, kada je rekao da je uživao voziti se u žičari i da ona nije glasna, htjela bih ga pozvati jedno jutro kada žičara krene raditi. Ujutro u 7 sati neka dođe u našu spavaću sobu gdje je izmjereno preko 50 decibela buke, što sigurno nije glasnoća koja je dozvoljena u naseljenom području. Zvuk je kao da se nalaziš u postrojenju žičare ili trafostanici, neprekinuta buka koja izjeda mozak. Jedva da možeš razgovarati - izjavila je Banek za 24sata, a dan kasnije, odnosno u noći, BMW njenog supruga koji je bio parkiran pred kućom je izgorio.

  • Istrčala sam van u čarapama i krenula u naš mali auto (bijeli Twingo koji je bio parkiran do BMW-a) jer bi i on izgorio. Nisam uopće razmišljala da je moglo doći do eksplozije i da sam mogla stradati. Strašno je bilo. Onda sam nazvala 112, izvukla neko crijevo i pokušavala ugasiti vatru – rekla je Dijana Banek za Jutarnji, dodajući da si nikad neće oprostiti za izjavu koju je dala.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: 24 sata/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.