Zašto američka oklopna vozila Bradley koja su lani isporučena Hrvatskoj još nisu u pogonu?

21.09.2024. 11:18:00

Posao je ovo težak gotovo 200 milijuna dolara

Hrvatskoj su u prosincu prošle godine isporučena 44 američka oklopna vozila Bradley od najavljenih ukupno 89. No još nisu u pogonu, traje modernizacija i prilagođavanje hrvatskim potrebama u pogonima slavonsko-brodske tvornice Đuro Đaković.

Dnevnik Nove TV podsjeća kako je prvo vozilo trebalo biti spremno za odlazak na poligon najkasnije u srpnju. No sad prolazi i rujan, a Hrvatska vojska još nije preuzela nijedno vozilo, jer i dalje traju testiranja.

“U Đuri Đakoviću provedeni su radovi na 8 vozila na kojima se provode testiranja. Planirano ih je do kraja godine završiti i kompletirati, te provesti obuku prvog kontingenta mehaničara. Nakon toga vozila će biti predana Oružanim snagama na korištenje i provedbu obuke posada”, priopćili su iz MORH-a, prenosi Dnevnik.hr.

Posao je ovo težak gotovo 200 milijuna dolara. Amerikanci pokrivaju manji dio donacije, većinu plaća država.

Izvor: novilist/Foto:Fah

Izvorni autor: P.N.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.