ZASTUPNIK SAČIĆ UPOZORAVA: Nismo izabrani da aktualac pratimo po hodnicima, iz kafića i soba

16.09.2020. 20:10:00

Klub Hrvatskih suverenista održao je konferenciju za medije iz razloga što se aktualno prijepodne održava na način da samo 41 saborski zastupnik smije biti u Sabornici. Smatraju da se na taj način zastupnicima uskraćuju ustavna prava i slobode.

Izvor: Media servis

Željko Sačić je istaknuo da Predsjedništvo Sabora nije poduzelo sve raspoložive mjere da se saborskim zastupnicima omogući da obavljaju svoj posao te podsjetio da se glasovanje u petak normalno održalo. Evo što traži:

„Da se naprosto u okviru postojećih tehničkih i prostornih mogućnosti, videovezom, elektronski, bilo kako, sve saborske zastupnike, nas 110 koji sada ne funkcioniramo, po hodnicima, kafićima i sobama pratimo jednostranu komunikaciju kao da nismo saborski zastupnici nego pasivni gledatelji, a to nije naša obaveza. Od nas se očekuje nešto drugo. Mi ne možemo postavljati replike niti aktivno sudjelovati.”

Dodaje da su im potporu dali i MOST, Možemo, Stranka s imenom i prezimenom te da postoje alternative da svi zastupnici budu na okupu, primjerice da se iznajmi neka veća dvorana. Marijan Pavliček je ponovio da više od dvije trećine zastupnika ne mogu sudjelovati u raspravi te da je suverenistima takav način rada neprihvatljiv.

„I što se događa? Događa se to da sam ja jutros iz Vukovara krenuo u 5 sati kako bi došao u Sabor, zalagao se za ono što se zalaže moja politička opcija i birači koji su mi dali potporu, kako bih štitio njihove interese, a ja nemam mogućnosti sudjelovati u aktualnom satu jer ne mogu fizički biti u samoj Sabornici.”

Izvor: Totalinfo.hr/Foto: Screenshot/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.