Završio sastanak: Vladajuća većina stabilna

25.09.2019. 21:12:00

ZAGREB, 25. rujna 2019. (Hina) - Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je srijedu navečer nakon sastanka koalicijskih partnera da su razgovarali o zakonskim prijedlozima i proračunu za iduću godinu, istaknuvši da je koalicija stabilna.

"Utvrdili smo da je ova vladajuća većina stabilna i čvrsta", rekao je Bačić novinarima, dodavši da će mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima.

Naveo je i kako je dogovoreno da sastanci vladajuće koalicije budu češći i da se održavaju na određenu temu kako bi se na vrijeme unutar vladajuće koalicije dogovorili o nekim zakonskim projektima. Također, i da bi definirali stavove o najavljenim zakonskim projektima o kojima bi se potom raspravljalo u Saboru. 

"Držimo da oko svih najvažnijih vladinih projekata postoji jedinstvo unutar vladajuće koalicije", istaknuo je Bačić.

Bačić je odgovorio da se na sastanku nije bilo riječi o stavovima predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca koje je izrekao u svojim posljednjim intervjuima. Podsjetio je da su o njegovim stavovima raspravljali na dva posljednja sastanka vladajuće koalicije o čemu su se jasno očitovali.

Upitan zašto je sastanak održan izvan zgrade vlade odgovorio je kako su nakon tri godine mandata odlučili jedan radni sastanak održati izvan vlade u neformalnom druženju. 

Za današnji izostanak HSLS-ovog Darinka Kosora, Bačić je odgovorio da Kosor opravdano nije mogao doći na sastanak te da je "on s njima zajedno u vladajućoj koaliciji", odnosno da nema nikakve dvojbe oko Kosorovog daljnjeg sudjelovanja.

Bačić je negirao da je na sastanku bilo riječi o zagrebačkom GUP-u ili bilo kakvom konkretnom zagrebačkom projektu.  Naveo je kako je bilo riječi da čim prije sjednu zajedno te rasprave prijedlog proračuna za iduću godinu.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sastao se u srijedu poslijepodne u zagrebačkom restoranu "Baltazar" na redovitom radnom sastanku s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora.

(Hina) xtdel ymvr

Izvor: Foto:arhiva

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.