Zdravko, zašto niste dosljedni?

18.09.2020. 11:55:00

Na Facebook-stranici GNK Dinama na stotine je poruka gnjevnih navijača koji poručuju da ovo više nije njihov klub

Da je Zdravko Mamić dosljedan, onda bi prekjučer navečer, poslije Dinamova kraha u Budimpešti, na svom Facebook profilu javno objavio plaće Zorana Mamića i njegova stožera, uz poruku: “Eto, dobivaju puste milijune, a ne mogu nas uvesti u Ligu prvaka.”

 
A jednom takvom porukom, kada je prije šest mjeseci javno objavio plaće Bjelice i njegova stožera ustvari je počeo pad Dinama. Kluba koji je u Ligi prvaka “šamarao” Atalantu s 4:0, kluba koji je opet bio voljen, uz kojeg su bezrezervno stajali navijači, na čijoj klupi je bio trener koji je poslije dugo godina vratio euforiju u Maksimir.
Ali, glavnom šefu, bjeguncu s međugorskom adresom smetala je velika Bjeličina popularnost među plavim pukom, pa je nekoliko mjeseci prije svom treneru počeo sapunati dasku tako što mu je za sportskog direktora postavio brata Zorana Mamića i time poručio: “Odsad nisi glavni.”
A koronakriza, odnosno smanjenje plaća samo su bili idealan povod da se Bjelicu konačno i potjera, a na klupu postavi Mamića. U međuvremenu je kao žrtveno janje poslužio Jovićević, potom se odradio i dribling s Kekom, a onda je Uprava kluba (čitaj Zdravko Mamić) zaključila:
– U ovim turbulentnim vremenima idealno rješenje za klupu je Zoran Mamić!
Bila je to odluka koja nije baš nikoga iznenadila, ali je izazvala bijes navijača, prije svega Bad Blue Boysa koji su organizirali protest u Maksimiru. Uzaludan, jer čelnici kluba nisu niti trepnuli, već su po tko zna koji put navijačima poručili da su im – nebitni.
A kada je ljetos Dinamo postao nositelj u svim pretkolima Lige prvaka te se shvatilo da će do Lige prvaka trokorakom preko osrednjih europskih momčadi Cluja, Ferencvárosa i Moldea, činilo se da će Zoki krajem rujna postati heroj maksimirskih odaja.
No, dogodio mu se “novi Aalborg”, ovaj put u Budimpešti, čime je Dinamo ostao bez 20-ak milijuna eura koje bi donijela Liga prvaka. Zoran Mamić porazom od Ferencvárosa postao je i prvi trener Dinama koji je ispao od Mađara (prolazili su ih Antolković, Ardiles, Blažević, Bjelica, Vlak, Jurčević, Halilhodžić...) te prvi nakon devet godina koji je izgubio gostujuću utakmicu u europskim kvalifikacijama.
Utakmicu u kojoj igrači nisu imali ni približno žara i samopouzdanja kao što su imali kod Bjelice.
No, ispadanje od Ferencvárosa i gubitak milijuna eura nije najveći problem, puno je veći taj što je klub opet izgubio privrženost navijača. Na Facebook-stranici GNK Dinama na stotine je poruka gnjevnih navijača koji poručuju da ovo više nije njihov klub.
Razumijemo da problem navijača ne zanima braću Mamić, ali zaista je sramotno za velikana poput Dinama da nitko od 11 članova Izvršnog odbora i 80-ak članova Skupštine niti jednom riječju nije, a budite sigurni niti neće postaviti pitanje je li bilo pametno nasapunati dasku uspješnom Bjelici te za trenera postaviti čovjeka koji je nepravomoćno osuđen na skoro pet godina zatvora zbog sumnje da je nezakonito izvlačio novac iz Dinama.
Dok je takvih poslušnika koji samo provode naredbe šefa iz Međugorja, neće biti ni nužnog korektiva.

 

 


 

Izvor: Večernji.hr/Foto:Željko Hladika

Izvorni autor: Karlo Ledinski

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.