Zekanović napao HRT: Dokumentarac o Trumpu je sramotan; Sačić: Vojsku treba poslati na granicu!

04.11.2020. 15:03:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u srijedu u Hrvatskom saboru podnio Godišnje izvješće Vlade.

U ime Hrvatskih suverenista izvješće je komentirao Hrvoje Zekanović

"Izgleda kako je situacija u Hrvatskoj puno bolja nego što ona je. Objektivna situacija nije laka, ova Vlada je doduše zatekla lošu gospodarsku situaciju. Slušao sam ministra Marića da ćemo tek 2023. doći na razinu prije krize, a da smo 2019. godine postigli rezultat koji smo imali 2008. godine. U Hrvatskoj nije dobro, očito da stagniramo već 12 godina. Stagnirat ćemo izgleda još tri godine. Vi se hvalite mjerama, kao što bi se kapetan Titanica hvalio novim ogradama, da ložači imaju nova odijela i da je brod pun ugljena. Tako je to zvučalo. Vi ste imali samo 30 sekundi samokritike. Niste se ni osvrnuli ni na korupciju. Ključan problem hrvatske države nije korona, korona će proći u 2021. godinu. O koroni ćemo govoriti sa sjetom, ali ključan problem je demografski problem. Hrvatska se nije pomakla nigdje, vi jeste spomenli neke mjere, ali to nije bilo dovoljno.

Problem demografija nije problem samo Hrvatske, već i cijele Europe. Demografija nije dovoljno stavljena u fokus posljednjih godina, ponovno imamo veliki prirodni pad u proteklom razdoblju. Spomenuli ste i da se uspješno borimo protiv korone, a vidimo da su brojke i u srijedu ponovno visoke. Mi nećemo ići puno više od ovih brojaka, ali brojke su stravične, dnevno nam umire 30-ak ljudi. Ja sam siguran da će korona proći čim se pučanstvo imunizira. Hrvatska tu neće biti iznimka, korona će proći u svim državama svijeta. Migracije su također veliki problem, a niste o tome puno pričali. Stalno mi ljudi govore iz Gorskog kotara da im migranti provaljuju u vikendice. Govorili ste o radikalizaciji, a vi ste se radikalno ponašali kad ste ovdje potrčali kako bi se potukli sa saborskim zastupnikom Mosta. Vaša koalicija je legitimna, nema nikakvog problema što vi surađujete sa SDSS-om, ali nije u redu da imamo prevagu od strane saborskih zastupnika koji su izabrani po posebnom zakonu", istaknuo je Zekanović. 

Zekanović je čestitao Donaldu Trumpu na pobjedi i optužio HRT: "Onaj dokumentarac o Trumpu je sramotan, nadam se da urednici s HRT-a nisu pod vašom kontrolom. Naša državna televizija se ponaša sramotno". 

Nakon toga riječ je uzeo Željko Sačić iz istog Kluba zastupnika. 

"Imali smo priliku čuti jedno iscrpno i sveobuhvatno izvješće o radu Vlade ovih stotinu dana. Naznačena su sva zla koja su nas pogodila u ovoj godini. Trpimo velikih šteta zbog nepogoda zadnjih godinu, ali treba ukazati na nekoliko stvari iz izvješća. Pojedini segmenti nisu bili u vezi s objektivnim okolnostima. Postoji problem ilegalnih migracija, korupcija, suočavanja s prošlošću i totalitarističkim sustavima. Već dugo upozoravamo na pogubnost vaše politike, vašim odlaskom u Marakeš. Tako ste otvorili put za jačanje ilegalnih migracija. Moramo jačati naš sigurnosni pojas, Slovenci su uhitili gotovo 8000 ilegalnih migranata, a koliko smo mi?", zapitao se Sačić.

General i saborski zastupnik je dodao: "Imamo problem od provala, naši građani se sami moraju braniti od nasrtaja migranata. Čemu to? Neka uz policiju i dijelovi Hrvatske vojske preuzmu svoju ulogu. Treba razgovarati i surađivati sa susjedima. Crnogorci su već prije nekoliko godina stavili vojsku na granicu s Albanijom. Svi vode čvrstu politiku, a mi Hrvati se ponašamo kao da nije naš problem. Epilog svega vidimo u Beču, u Nici itd. Mi predlažemo da se Hrvatska vojska konačno stavi u zaštitu naših granica". 

Izvor: rj/Direktno.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.