ZEKANOVIĆ: “Sabor uopće ne raspravlja o temi koja potresa svijet, najvećoj krizi novijeg doba”

13.03.2020. 11:30:00

Hrvatski sabor u petak je svoj rad nastavio opetovanim zahtjevom Hrvoja Zekanovića (Suverenisti) da Sabor žurno, “obvezno u idućem tjednu”, tematski raspravi o pandemiji korona virusom.

Nije logično i dopustivo da Sabor uopće ne govori o toj temi koja potresa čitavi svijet, radi se o najvećoj krizi u novije doba, rekao je zastupnik.

Predsjedavajućeg Željka Reinera je pozvao da utječe na predsjednika Sabora da se idući tjedan, a možda i danas, počne raspravljati o pandemiji korona virusom.

Reiner mu je odgovorio kako je zbog toga za danas sazvana sjednica saborskog Predsjedništva koja će “utjecati na rad Sabora”.

Pohvalio je način na koji hrvatski mediji izvještavaju o pandemiji. Mediji vrlo kvaitetno izvještavaju o razvoju situacije kod nas, nije da baš ne znamo o čemu se radi, odgovorio je Zekanoviću.

Sabor je rad nastavio raspravom o zakonskom prijedlogu Mire Bulja (Most) da se zabrani upotreba glifosata u Hrvatskoj.

To je jedina točka o kojoj bi Sabor u petak trebao skupno raspravljati.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.