Zekanović: Ubijate malog čovjeka zbog neplaćanje RTV pretplate, a strane društvene mreže ne plaćaju stotine milijuna kuna poreza!

03.12.2020. 15:32:00

Ja mogu sve nabrojati redom od TikToka, Facebooka, Twittera, YouTubea itd. Oni zarađuju stotine milijuna kuna, milijarde kuna i ništa se od toga ne uplaćuje u hrvatski proračun. Normalna suverena država bi ih oporezovala. Oni izvlače milijarde kuna i mogu zarađivati, a mi ćemo ubiti malog čovjeka koji ne plaća RTV pretplatu

Nakon što mu to nije uspjelo dan prije, Hrvatski sabor u srijedu je svoj dnevni red dopunio izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se propisati kazne za nepridržavanje mjera zaštite od zaraze korona virusom, a raspravit će ih poslijepodne.

Na sjednici Sabora bilo je vremena i za pojedinačne rasprave saborskih klubova.

U ime Suverenista riječ je imao Hrvoje Zekanović. 

Zekanović je govorio o društvenim mrežama koje ne plaćaju poreze Republici Hrvatskoj. 

"Plaćaju li svi koji u Hrvatskoj posluju PDV odnosno porez? Ja ću vam, ministre, odgovoriti da ne plaćaju. Vjerujem da svi koristimo društvene mreže, te mreže zarađuju golemi novac u Hrvatskoj. Oni od reklamiranja najviše zarađuju, a Hrvatska od toga nema ništa. Ja mogu sve nabrojati redom od TikToka, Facebooka, Twittera, YouTubea itd. Oni zarađuju stotine milijuna kuna, milijarde kuna i ništa se od toga ne uplaćuje u hrvatski proračun. Normalna suverena država bi ih oporezovala. Oni izvlače milijarde kuna i mogu zarađivati, a mi ćemo ubiti malog čovjeka koji ne plaća RTV pretplatu. Imate i formu koja se zove Booking.com, Airbnb, Novasol. Te sve firme imaju sjedišta vani i ne plaćaju ovdje poreze. Taj Booking zaradi od mene godišnje 1000 eura i on prebacuje poreznu obvezu na mene, ja moram platiti porez, a oni ništa ne zarade", istaknuo je Zekanović. 

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Direktno.hr

Autor: