ŽELJKO GLASNOVIĆ: "Kuda ideš hrvatski narose"?

18.08.2020. 17:27:00

Kuda ideš HRVATSKI narode ? Jesi li se umorio kročiti trnovitim putima ? Jesi li išta naučio na padovima ? Jesi li umoran od slika krvi i stradanja, zjape li u tvojim mislima sve one slike ruševina?

Zatvaraš li oči pred grobovima ? Uočavaš li u masama ljudi djecu bez roditelja, majke bez sinova, ljude bez udova ? Skrivaš li pogled pred njihovim napaćenim licima i tužnim, dubokim očima? Tražiš li toj dubini razloga ? Brojiš li njihove rane i uspoređuješ ih s visinom njihove mirovine ? Ili pak vidiš mlade ljude koji su radije „na grbači države nego da idu nešto raditi" ? Bi li mijenjao svoj život za njihove krvave "povlastice" ?

Vrte li ti se pred očima slike poniženih generala ? Žuljaju li te okovi na njihovim rukama ? Sputavaju li tvoju slobodu njihovi zidovi ? Zebe li tvoje srce zbog daljine njihovih najmilijih? Dijeliš li njihov strah i neizvjesnost ? Ranjava li tvoje srce LAŽ ? Znaš li uopće što je Istina ? Znaš li ili „tako kažu" ?

Čuješ li krik nestalih... krik bez traga ? Urežu li ti se u dušu, u čitavo biće samoubojstva hrvatskih ratnika ? Imaš li miran san ? Imaš li još oči i uši ili ih zatvaraš sebi i tvojoj djeci bez grižnje savjesti ? Prelako, prebrzo zaboravljaš. Kuda ideš ?

Jesi li zaboravio one koji su krvarili dok si se ti skrivao u sigurnosti Njemačke, Austrije, Amerike, dok si završavao fakultete u sigurnosti, dok si se bogatio na životima malih i „beznačajnih" ? Jesu li ih zaboravili i oni koji su vikali :"VUKOVAR, VUKOVAR", koji su ispraćali i dočekivali naše ratnike, koji su jednom, nekad bili jedinstveni, pa i dok su dijelili strah i neizvjesnost u podrumima?

Gdje si bio jučer HRVATSKI narode? Zašto su ovi prvi izašli na izbore, a ovi drugi prepustili Hrvatsku onima koji je nikad nisu ni htjeli? Misliš li, HRVATSKI narode da je „PRAVDA" u Haagu ? Misliš li da je „PRAVDA" osuditi hrvatske generale, zatvoriti hrvatske branitelje, pretresati im kuće na Božić?

Obnavljati kuće neprijateljima ovog naroda, a hrvatske branitelje ostaviti na golim betonskim podovima, pod krovovima koji prokišnjavaju, na zimi bez grijanja, bez hrane... bez ponosa! Misliš li da je „PRAVDA" umirati bez saznanja o svojim poginulima, gledati u oči ubojicama svoje djece i očeva ?

Misliš li da je „SVJETLO" za Hrvatsku još jedna patvorina koja će iscrpiti sve ono vrijedno što imamo, misliš li da je „SVJETLO" skinuti križeve iz hrvatskih škola, ureda, bolnica ? Misliš li da je „SVJETLO" zaboraviti sve sveto i moralno što nas je održalo na ovim prostorima kroz burna stoljeća ? Gdje si danas HRVATSKI i KATOLIČKI narode ? Tako se barem izjašnjavaš.

Je li „ BUDUĆNOST" Hrvatska bez svojih branitelja ? Je li „ BUDUĆNOST" zlo koje je donijelo toliko stradanja i patnje ovom narodu ? Jesu li „BUDUĆNOST" neki propali ideali koje smo i u Domovinskom ratu pobijedili, simboli pod kojima je prolivena hrvatska krv? Je li „BUDUĆNOST" ovoga naroda služenje europskoj politici, dobrosusjedskim odnosima, JE LI „BUDUĆNOST" ZABORAV ?

HRVATSKI narode, moj narode, nisi smio zdravo za gotovo uzeti slobodu koja ti je dana, nisi smio zaboraviti da je u svaki centimetar tla po kojem hodaš utkan ŽIVOT hrvatskih branitelja i civila. Nisi smio zaboraviti na HRVATSKU ...

Izvor: Željko Glasnović - fb/Foto:Fah

Izvorni autor: Željko Glasnović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.