Željko Glasnović obratio se ‘svim hrvatskim biračima i narodu diljem svijeta’

02.07.2020. 17:47:00

U svoje ime i u ime Neovisne liste br. 10. koje sam nositelj, obraćam se svim hrvatskim biračima i narodu diljem svijeta, te svima u našim Domovinama, Hrvatskoj i BiH, kako bi bilo jasno za što ćemo se boriti, ako meni i mojoj listi ukažete povjerenje.

1. INZISTIRAT ĆEMO NA DONOŠENJU NOVOG IZBORNOG ZAKONA U SABORU RH – TAKO DA SE BROJ ZASTUPNIKA, HRVATSKIH DRŽAVLJANA BEZ PRIJAVLJENOG PREBIVALIŠTA U RH, USKLADI TE DA IMAJU RAZMJERAN BROJ ZASTUPNIKA U HRVATSKOM SABORU, ODNOSNO DA SVAKI GLAS HRVATSKOG DRŽAVLJANINA IMA JEDNAKU VRIJEDNOST. Na ovaj način izjednačit ćemo vrijednost svakog glasa hrvatskih državljana, te ne će više biti nejednakosti. Dolazi kraj privilegiranju nacionalnih manjina u odnosu na sve ostale, te onih koji imaju prebivalište u RH u odnosu na one koji trenutno nemaju prijavljeno prebivalište u RH. Toga je dosta!

2. INZISTIRAT ĆEMO NA UVOĐENJU ELEKTRONIČKOG (ILI DOPISNOG) GLASOVANJA – TAKO DA SVOJE BIRAČKO PRAVO, VEĆ NA SLJEDEĆIM IZBORIMA, MOGU OSTVARITI SVI HRVATSKI DRŽAVLJANI, PA I HRVATI IZ BiH I INOZEMSTVA, BEZ DISKRIMINACIJE. Za sadašnju diskriminaciju odgovorna je svjetonazorska koalicija HDZ/SDP s njihovim satelitima koja u svim bitnim političkim odlukama stoji zajedno, nasuprot prava i interesa hrvatskog naroda. Oni su svođenjem glasačkih mjesta na sjedišta diplomatsko-konzularnih predstavništava de facto ukinuli biračko pravo za gotovo 900 000 hrvatskih državljana! Tu segregaciju hrvatskih birača ukinut ćemo svim pravim i političkim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju.

3. INZISTIRAT ĆEMO NA DONOŠENJU NOVOG IZBORNOG ZAKONA U SABORU RH – TAKO DA SE BROJ ZASTUPNIKA USKLADI RAZMJERNO S BROJEM BIRAČA KOJI ŽIVE IZVAN RH . Ovdje je sasvim očito da jedna pravila vrijede za manjine u Hrvastkoj, druga za birače koji žive u RH, a treća za Hrvate izvan Domovine – dakako, na štetu Hrvata, RH i ukupnih nacionalnih prava i interesa RH i cijelog hrvatskog naroda. Toga je dosta!

4. INZISTIRAT ĆEMO STVARNOJ RAVNOPRAVNOSTI I NA PUNOJ ZAŠTITI HRVATSKOG NARODA U BiH! Hrvatska je potpisnik i jamac Daytonskog sporazuma. Tražiti ćemo od nove hrvatske Vlade da ODMAH po konstituiranju poduzme sve mjere za zaštitu hrvatskog naroda u BiH predviđene Ustavom RH, Washingtonskim i Daytonskim sporazumom. Zatražit ćemo ukidanje svih promjena nametnutih protivno volji hrvatskog naroda od strane tzv. Visokog predstavnika ili tzv. međunarodne zajednice, koji pokušavaju od Hrvata kao konstitutivnog naroda učiniti nacionalnu manjinu. Ako bi im to dopustili, bili bi ugroženi ne samo vitalni interesi hrvatskog naroda u BiH, nego i strateški interesi hrvatske države, a dugoročno gubitak teritorija i opstanak RH.

5. UKOLIKO PUNU ZAŠTITU HRVATSKOG NARODA IPAK NE BI MOGLI POSTIĆI U SADAŠNJIM OKVIRIMA, TE UKOLIKO SE BUDE I DALJE POKUŠAVALO NJEGOVO DEKONSTITUIRANJE – INZISTIRAT ĆEMO NA POVRATKU “HERCEG BOSNE ” KAO HRVATSKE FEDERALNE JEDINICE U BiH, kojeg su se Hrvati u BiH privremeno odrekli na inzistiranje RH, pod uvjetom da Federacija BiH uđe u konfederaciju s Hrvatskom, pa da nakon toga bude u tzv. “posebnim odnosima” s Hrvatskom, da se održavaju zajedničke sjednice Vlada RH i Federacije BiH itd. Sve to se pokazalo kao obična prijevara hrvatskog naroda, a posebo Hrvata u BiH! Ništa od toga nije se ostvarilo! Upravo suprotno – Srbi su dobili svoju državu u državi – Republiku Srpsku, a Hrvatima drugi narod, Bošnjaci, bira njihove predstavnike, te se po Sarajevu proganjaju hrvatski svećenici i nadbiskup! Toga je dosta! HDZ na svakim izborima zadnjih 20 godina lažno obećava, da će to obespravljivanje Hrvata prekinuti – ali je potpuno jasno (jer su to već mogli), da to HDZ i HDZBiH NIKADA neće učiniti ako im opet dopustite da se lažno predstavljaju kao zaštitnici hrvatskog naroda!

I zato na ovim izborima nemojte bacati svoj glas pod noge ovakvom HDZ-u, onima koji vas varaju desetljećima i rade na vašem potpunom nestanku sa svojih vjekovnih ognjišta!

6. INZISTIRAT ĆEMO NA DONOŠENJU NOVOG IZBORNOG ZAKONA U PARLAMENTU BiH. Sasvim je očito da HDZ i HDZBiH popuštaju tamo gdje ne smiju popuštati – na račun hrvatskog naroda u BiH!

Ne dajte svoj glas za ovakav HDZ, za one koji trguju vašom nesrećom zbog svojih fotelja, onih koji su spremni izdati i svoju najužu obitelj!

7. DOK SE NOVI IZBORNI ZAKON NE DONESE – NAŠ UVJET ZA POTPORU NOVOJ VLADI BIT ĆE ODLUKA O NEPRIZNAVANJU ŽELJKA KOMŠIĆA KAO PREDSTAVNIKA HRVATA I NJEGOVO PROGLAŠAVANJE PERSONOM NON GRATA U RH!

Također ćemo uvjetovati da nova Vlada RH ni na koji način ne surađuje sa Željkom Komšićem, koji se lažno predstavlja kao hrvatski član predsjedništva BiH, iako je izabran glasovima Bošnjaka! Prava je istina da u predsjedništvu BiH sada sjede 2 politička predstavnika Bošnjaka. To je sramotno, a još je sramotnije da HDZ i HDZBiH to šutke promatraju i samo deklarativno osuđuju. Mi ćemo takvoj mlakoj, izdajničkoj politici, učiniti kraj!

8. Zatražit ćemo da novi saziv Hrvatskog Sabora donese REZOLUCIJU O ZAŠTITI HRVATSKOG NARODA U BiH sa svim ovim elementima!

Hrvatima u BiH i cijeloj BiH mjesto je u euroatlantskim integracijama, Srednjoj Europi, a ne na Balkanu i turkomoldovskim projektima!

9. Inzistirat ćemo na osnivanju Ministarstva povratka kao institucionalnog okvira za sva pitanja Hrvata izvan Domovine.

Za Hrvatsku i Hrvate borio sam se kao vojnik i hrvatski general te sam u tim borbama dvostruko teško ranjen. I ovu bitku zajedno ćemo dobiti! Jer naša srca kucaju zajedno za Hrvatsku i za Hrvate ma gdje se trenutno nalazili! Pozivam vas da vaše povjerenje date našoj listi i meni osobno. Ne bacajte svoj glas u blato, pod noge onih koji vas zbog svojih fotelja desetljećima izdaju! Ja vas, dragi moji Hrvati, NIKADA NEĆU IZNEVJERITI! I

2. srpnja 2020.

Željko Glasnović

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.