Željko Sačić: “Naši vojnici imaju posla na hrvatskim granicama”

27.01.2022. 10:50:00

Iz kluba Hrvatskih suverenista ne dijele oduševljenje slanjem vojske.

Saborski zastupnik iz redova Hrvatskih suverenista general Željko Sačić koji je također član Odbora za obranu izrazio je nadu da tako nešto neće biti potrebno.

“Hrvatski suverenisti uvijek gledaju i procjenjuju što je u interesu hrvatskog naroda i države i stanja mira u Europi. Nama je prioritet da se svi sukobi rješavaju mirnim putem i smatramo da smo još daleko od iscrpljivanja pregovora s Rusijom. Pratimo stanje, reakcije naših partnera u NATO-u i Europi, posebno Njemačke, vidimo da su tu određene diskrepancije u nastupima. Mi Hrvati moramo biti mudri, pametni, okrenuti se prošlosti, Dubrovačkoj republici, diplomaciji, prioritet su iznad svega mir i pregovori”, kaže Sačić.

“A o ratu nemamo što razgovarati, nama je nanio strahovite posljedice i pokazao da se nakon rata mora opet sjesti za stol i pregovarati. Prema tome, što dalje od ljudskih žrtava, što dalje od razaranja. Naši vojnici imaju puno posla na hrvatskim granicama da zaustave horde ilegalnih migranata, tu ih treba zapošljavati, a ne slati okolo. Iz povijesti smo trebali puno više naučiti, a ne srljati u bilo kakve prijetnje. Mi na nebu imamo dva aviona, i ne znam kakvih sve problema u HV-u, bolje da se ne blamirano, nego krenimo ljude podržavati da grade mir, a ne rat, rekao je Željko Sačić za Dnevno.hr.

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.