ZET se oglasio oko mijenjanja plave boje na tramvajima! Otkrili su i vrijednost ugovora s tvrtkom iz Banja Luke

29.01.2021. 13:25:00

ZET se oglasio o spornom javnom natječaju koji su potpisali s tvrtkom Info Media Group iz Banja Luke.

Kako je pisao Net.hr, ZET, prema podacima iz javnog poziva, ugovorima daje na korištenje vanjske površine stotinu autobusa i pedeset tramvaja, uz neobično liberalne uvjete, primjerice, bez obveze vraćanja vozila u prvobitno stanje, ili ikakvih ograničenja oko izbora boje ili slično – kakva su postojala u ranijim fazama marketinškog eksploatiranja tramvaja i autobusa.

Info Media Group, koja je pobijedila na natječaju, u vlasništvu je regionalno poznatog tajkuna, Vedrana Pušića.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Povodom interesa pojedinih medija te tendencioznih insinuacija na temu Ugovora za zakup vanjskih površina vozila ZET-a, a koji je ZET d.o.o. potpisao s tvrtkom Info Media Group d.o.o., ističemo kako je navedeni postupak proveden transparentno i sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima i drugim pripadajućim propisima.

Dana 4. prosinca 2020. godine od strane Zagrebačkog električnog tramvaja objavljen je Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup vanjskih površina vozila za ukupno 50 tramvaja i 100 autobusa. Napominjemo kako se Javni poziv odnosi isključivo na starije modele tramvaja i autobusa, ali ne i na niskopodne tramvaje tip NT 2200 i NT 2300.

Javni poziv je bio otvoren 15 dana, a po zaključenju javnog poziva Povjerenstvo je utvrdilo da su dostavljene sljedeće ponude s godišnjim iznosom zakupnine:
1. Alfa print d.o.o.; iznos 1.901.000,00 kn/god
2. Urbano oglašavanje d.o.o.; iznos 3.112.000,00 kn/god
3. R.U.T. d.o.o.; 3.910.000,00 kn/god
4. Info Media Group d.o.o.; 4.000.000,00 kn/god

Ekonomski najpovoljnija ponuda koja zadovoljava traženim uvjetima iz Javnog poziva je ponuda ponuditelja Info Media Group d.o.o. s kojima je sklopljen Ugovor na rok od 5 godina s ukupnom vrijednošću od 20 milijuna kuna.

Ugovor je potpisan u skladu s Odlukom o prijevozu putnika u javnom prometu (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/13, 25/13, 2/17) i u skladu s Općim uvjetima poslovanja zakupodavca od rujna 2019. godine, istaknuti na web stranici ZET-a.

Također, sukladno potpisanom Ugovoru, a što je i uobičajeno praksa, tvrtka koja je dobila posao ima obavezu i vratiti vozilo u prvobitno stanje o svom trošku”, napisali su.

Izvor: dnevno.hr

Izvorni autor: Ines Švagelj/foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.