Zubčić: Nema slavlja, idemo jako, razvaliti na kraju sezone!

22.02.2020. 13:27:00

Kad sam ušao u cilj s 1.25 sekundi prednosti, pomislio sam "Moglo bi biti dobro". U Garmischu sam prerano skinuo jaknu jer sam mislio da ću biti na posotlju, a sad sam čekao do kraja

U prvoj vožnji napravio sam jednu veliku pogrešku, znao sam da sam tu dosta izgubio i da će biti teško u drugoj vožnji. Znao sam da ću morati gurati najviše što mogu da to nadoknadim i evo stigla je pobjeda - govorio je Filip Zubčić nakon pobjede u veleslalomu u Japanu.

A onda je otkrio:

- Nadao sam se toj pobjedi u Svjetskom kupu i znao sam da do nje mogu ove sezone. Najveći cilj u životu bio mi je pobijediti u veleslalomu u Svjetskom kupu. Zaista sam skijao sjajno i brzo u posljednje vrijeme. Pobjeda je za moju obitelj i tim, koji me podržavaju već 21 godinu.

U drugu je vožnju ušao kao 12. I onda rasturio!

- Ne znam ni sam kako sam odvozio tako dobro! Sve se poklopilo.

Uvjeti na stazi nisu bili idealni, na cilju prve vožnje bilo je 6 stupnjeva Celzijevih, a druge čak 10 stupnjeva.

- Po takvim uvjetima sam i kao mali trenirao, dok su neke reprezentacije znale propuštati treninge. Dobro se snalazim na takvoj stazi i mogu puno napraviti. U prvoj vožnji je od sunca bio onaj bljuzgavi snijeg, ali u drugom je pala kiša i staza se "zbetonirala" od soli, pa mogu jače napasti neke dijelove. Taktički sam super odradio.

Foto: Reuters

U ciljnoj ravnini nakon prve vožnje nezadovoljno je kimao glavom, ali nakon druge odmah je isplazio jezik i slavljenički podigao ruke.

- Kad sam ušao u cilj s 1.25 sekundi prednosti, pomislio sam "Moglo bi biti dobro". U Garmischu sam prerano skinuo jaknu jer sam mislio da ću biti na posotlju, a sad sam čekao do kraja. Eto, treći sam u poretku veleslalomaša i sve je otvoreno tri utrke prije kraja.

No, slavlja nema.

- U nedjelju je slalom, krećem među prvih 30. Idemo jako, razvaliti na kraju sezone!


Izvor: 24sata/ Foto: STEFAN WERMUTH

Izvorni autor: Ante Buškulić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.