SLAVNE ‘PUME’ DOBILE MURAL: 7. gardijska brigada osvanula u Selnicama

26.04.2022. 17:01:00

U ČAST HEROJIMA

U subotu, 23. travnja 2022. godine, predstavljeni su murali u Općini Selnica, Međimurska županija,  u suradnji Udruge veterana 7. gardijska brigada “PUMA” i općine Selnica.

“Naš mural s motivom 7. gardijske brigade ‘Puma’ nalazi se na trafostanici u centru Selnice, na županijskoj cesti ŽC2005, Čakovec – Selnica – Sveti Martin na Muri. Tema murala koji je financiran putem javnog natječaja Općine Selnica je Vukovarski vodotoranj i 7. gardijska brigada ‘Puma’. Mural Vukovarskog vodotornja je dimenzija 7 x 2,20 m, dok je mural s grbom 7. gardijske brigade “Puma” 5 x 2,20 m,  a autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn”, piše na stranici Udruge.

Foto: Facebook

Izrađeni murali u Selnici dio su aktivnosti oslikavanja murala diljem Hrvatske kojima je cilj promocija 7. gardijske brigade “Puma” i njezinih pripadnika, a sve u sklopu obilježavanja “Godine Puma”, tj. 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade “Puma”.  U izradu murala uključene su jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a glavni pokretač i organizator je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“. Tijekom ove godine u planu je oslikavanje tridesetak murala u Republici Hrvatskoj.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Facebook

Izvorni autor: Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.