BiH ustupila Hrvatskoj slučajeve ratnih zločina iz 1993. godine

10.12.2013. 18:08:15

10.12.2013.

BIH JE ustupila Hrvatskoj kazneni progon za ratne zločine nad civilima i vojnim zarobljenicima koji su 1993. godine počinjeni na području Hercegovine. U Splitu je danas tako priveden I. H., kojeg sumnjiče da je počinio zločin kao pripadnik Tutine kažnjeničke bojne. Državno odvjetništvo traži istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i teških okolnosti djela, o čemu bi tijekom dana trebao odlučiti sud. Kako doznajemo, osumnjičeni ima dokumentaciju da nije bio u sastavu Tutine bojne, već vojne policije HVO-a. Obrana će tražiti puštanje na slobodu jer smatra da nema osnove za pritvor budući da osumnjičeni već 20 godina živi u Hrvatskoj, a tu mu je i obitelj. Kako neslužbeno doznajemo, bit će još privedenih jer je BiH ustupila više slučajeva koji su pred njihovim sudom "dogurali" do pravomoćne optužnice. U Hrvatskoj bi se, kako doznajemo, postupak trebao voditi od početka, dakle, od istrage. U Splitu, neslužbeno doznajemo, imaju tri slučaja koji obuhvaćaju djela počinjena u Širokom Brijegu, Mostaru i logoru Dretelj. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.