Bulj za Narod.hr: ‘Šimpraga je suodgovorna za štetu na području Šibensko-kninske županije’

18.11.2020. 16:00:00

“Energetski neovisna Hrvatska nikome ne odgovara, jer moraju ljude držati pod kontrolom i hvaliti se socijalnim mjerama. Hrvatska Vlada radi protivno interesu naroda, a zbog čega to moramo pitati premijera.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr zastupnik Mosta Miro Bulj.

O vjetroelektranama: “Ti krajevi trebaju investicije, a ne eksploataciju”

Miro Bulj za naš portal komentirao je aferu vjetroelektrane i optužbe predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji za projekt krivi bivšeg Mostov ministra Slavena Dobrovića.

“Most je u to vrijeme napravio ono što bi svaka pametna vlada napravila – zaštitila građane od 2 milijarde kuna štete. To je Plenkovićeva Vlada potpisala. Plenković ne može bježati od odgovornosti potpisa ministra Ćorića na ovaj štetan projekt kojeg je Dobrović zaustavio. Ne smijemo zaboraviti da su jedni od ključnih lobista bili HDZ-ovi koalicijski partneri – SDSS i Milorad Pupovac koji su omastili brk, ne skrbeći o ljudima s tog područja. Nanijete su velike štete i po pitanju okoliša, krajobraza, a poglavito po stanovnike. Ti krajevi trebaju investicije, a ne eksploataciju. Netko stvara carstvo na štetu tih područja, na što sam posebno osjetljiv”, naveo je Bulj i istaknuo da su bolja opcija mikrosolari koji se mogu proizvoditi u Hrvatskoj.

“Energetski neovisna Hrvatska nikome ne odgovara, jer moraju ljude držati pod kontrolom i hvaliti se socijalnim mjerama. To su isključivo osobni interesi kapitala protivno interesima građana.”, pojasnio je. 

“Šimpraga je suodgovorna za štetu na području Šibensko-kninske županije”

Komentirao je i SDSS-ovu zastupnicu Anju Šimpragu.

“Plače nad stanovništvom tog kraja, a ona je zamjenica župana, koalicijski partner HDZ-u i sve štete na području Šibensko-kninske županije, napravili su zajedno.”

Bulj je pohvalio Narod.hr zbog praćenja teme uvođenja Isključivog gospodarskog pojasa, kojeg je Hrvatska propustila, a Italija namjerava uvesti.

“Hvala vam lijepa na tom pitanju, mali broj medija govori o tome. Plenkoviću je bitnije prijateljstvo s fašistom Tajanijem koji svojata Dalmaciju i Istru, nego zaštita našeg jadranskog mora. Talijanske flote oru hrvatsko podmorje, a mi imamo ogromnu štetu. Hrvatska Vlada radi protivno interesu naroda, a zbog čega to moramo pitati premijera. Krše Ustav, ne štiteći i kopno i more”, ocijenio je Bulj.

“Žrtvu Vukovara ne smijemo zaboraviti”

Zastupnika, koji je sudionik Domovinskog rata i hrvatski branitelj, a danas je hodočastio u Koloni sjećanja u Vukovaru, upitali smo i za obilježavanje obljetnice u Vukovaru i Škabrnji.

“Vukovar je simbol hrvatske slobode, otpora, ponosa i jedinstva. Žrtvu Vukovara ne smijemo zaboraviti.”, zaključio je Bulj.

Za Narod.hr komentirao je i iseljavanje mladih i probleme Dalmatinske zagore. Više pogledajte na poveznici:

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Foto: Fah/Snimka zaslona (Fotomontaža: Narod.hr)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.