Dodik objavio propagandni video: 'Zakucan je ekser u mrtvački kovčeg Bosne i Hercegovine'

24.07.2021. 11:16:00

Ne stišava se bura nakon što je Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko donio odluku o izmjeni kaznenog zakona te zemlje kojom se zabranjuje i zatvorom sankcionira nijekanje ratnih zločina, uključujući i genocid u Srebrenici. Milorad Dodik ponovno se sinoć oglasio, ovaj put propagandnim videospotom u kojem je pozvao čitavu Republiku Srpsku "da se okupi i brani" te poručio da je spreman proglasiti samostalnost već idući tjedan.

- Ovo je ključni trenutak u kojem ćemo kao narod opstati sa RS i svojim identitetima ili ćemo kroz kratko vrijeme izgubiti šansu da postojimo na ovim prostorima - poručio je Dodik, dodajući da Inzko posljednjom odlukom nastavlja vršiti zločine prema srpskom narodu.

Dodik smatra da on nema na to pravo. Ističe da RS odbacuje "pravno neutemeljenu odluku" te da se genocid nije dogodio.

- Mislim da je ovo zakucan ekser u mrtvački kovčeg Bosne i Hercegovine. Mislim da RS nema drugog, da je prisiljena da krene u proces koji treba da vodi u proces disolucije. U BiH nema dijaloga, sve se pokušava silom. Pozivam sve koji rade na odgovornim poslovima da se okupe i da djelujemo zajednički. Oni neka iskazuju kazne, mi ćemo naše stavove. Ovdje je ključna volja naroda. Ja se samo bojim naravno Boga i bojim se da ne razočaram ovaj narod. Ja sam spreman da podredim sav svoj komoditet u borbi za interes srpskog naroda. I to ću činiti. Bez ograničenja, bez bojazni, jako žestoko i jako muški, onako kako ja znam - govori Dodik.


Izvor: Večernji list

Izvorni autor: VL/Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.