'Dolijao' zloglasni stražar Martićevog zatvora u Kninu: Gasio na zatvorenicima cigarete, tjerao ih da ližu pod wc-a i prisiljavao na oralni seks!

13.01.2014. 11:44:31

1_212142

"On je trebao biti osuđen do kraja života ili negdje izoliran od naroda. To je zvijer. To je nekontrolirana zvijer, koja je nad nama iskaljivala takav bijes da ne znam da sam bio u lavljem kavezu da li bi me lav tako komadao kao što je on radio", kazao je svjedok.

Ruka pravde ščepala je i opet uhitila Sašu Počuča, poznatog kninskog mučitelja logoraša koji je 2008. godine dobio dvije presude od po pet godina nakon čega je kazna preinačena u jedinstvenih osam godina. Iako je za počinjenje ratnog zločina dobio gotovo simboličnu kaznu, u studenom prošle godine pušten je prije vremena, što je izazvalo ogorčenost zatvorenika koji njegovu okrutnost nikako ne mogu zaboraviti. Sada je ponovo priveden zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo, ratni zločin protiv civilnog stanovništva u vremenu 1991. godine, kada je kao stražar tadašnjeg Okružnog suda u Kninu, tjelesno i psihički zlostavljao civilnog zarobljenika.

Radoslav Bobanović, žrtva Saše Počuče, nakon njegovog lanjskog puštanja nije mogao sakriti razočarenje:

"On je trebao biti osuđen do kraja života ili negdje izoliran od naroda. To je zvijer. To je nekontrolirana zvijer, koja je nad nama iskaljivala takav bijes da ne znam da sam bio u lavljem kavezu bi li me lav tako komadao kao što je on radio. Uvjeren sam da je za njega samo pitanje kad će opet učiniti neko drugo nedjelo. On je bio jedan od onih koji je svojom mladošću, svojom žestinom, arogancijom i željom za dokazivanjem imao nas kao "materijal za miješenje". To je bilo ubijanje do besvijesti, na sve moguće načine, od šaka, čizama, kundaka puške... Izgladnjivanje, trovanje...", u nevjerici je svjedočio Počučinim brutalnostima logoraš Bobanović.

Počuči je na sudu dokazano da je zatočenike svakodnevno tukao nogama, šakama, gumenom palicom, kundakom puške, drvenom drškom motke, drvenim kolcem i palicom i drugim ih tvrdim predmetima udarao po glavi i cijelom tijelu. Mučio ih je elektrošokovima, skakao po njima te im je u usta stavljao kuhinjsku sol, gasio im žar cigareta u ustima prisiljavajući ih da tu žar i kuhinjsku sol progutaju. Prisiljavao ih je da jezikom operu pod WC-a i da ustima pokupe opuške cigareta po dvorištu zatvora te na oralni seks, prijeteći im da će ih ubiti.

Iako je bilo nejasno prijevremeno puštanje ovog sadiste na slobodu, vijest o njegovom ponovnom zatvaranju žrtvama će koliko – toliko vratiti izgubljeno povjerenje u pravosuđe. Podsjetimo, osim Počuče koji glasi za najokrutnijeg čuvara kninskog zatvora, puno bolji nisu bili ni čuvari Đorđe Božović-Giška, Bosanac-Legenda, Branko Kapetan-Strašni, Brkica, Čedo Budisavljavić, Dule, Duško-Mali, Milan Jelača, Dušan Kleut, Željko Knežević, Đoko Krneta, Boško Mašić, Zdravko Novaković, Srđan Potkonjak, Iso Potkonjak, Suad Šalov, Momčilo Zoraja te kao zapovjednik zatvora, kapetan Milan Veselinović sa svojim zamjenikom Jovicom Novakovićem.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.