Glogoški: Očito da predsjednik nije zainteresiran za braniteljsku populaciju

24.10.2014. 20:49:53

Iako su iz Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara priopćili kako očekuju da ih danas u 18 sati predsjednik Ivo Josipović posjeti ispred Ministarstva branitelja, on se nije pojavio. Ranije je iz Ureda predsjednika priopćeno kako u svoj Ured poziva braniteljske udruge i njihove predstavnike danas, ali da oni nisu mogli prihvatiti poziv. - Očito je da predsjednik nije zainteresiran za braniteljsku populaciju. Primili smo i poziv da dođemo na okrugli stol u Sabor, ali čudno je kako su se tek nakon našeg poziva sjetili pozvati nas, kazao je Glogoški. Podsjetimo, ratni vojni invalidi jutros su ušli u peti dan prosvjeda pred zgradom Ministarstva branitelja u Zagrebu. Odlučni su u namjeri da ministar Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ te pomoćnik Bojan Glavašević podnesu ostavke. Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida I. skupine, rekao je da su branitelji danas dobili poziv da dođu u Ured predsjednika. – S obzirom na to da smo mi jučer javno, preko medija, pozvali sve nadležne na okrugli stol koji će se održati u utorak u šatoru ispred Ministarstva branitelja, naš poziv je upućen prije toga, predsjednik Republike reagirao je tek nakon našeg poziva, pa očekujemo njegov dolazak u šator – rekao je Glogoški za portal Braniteljski.hr. Branitelji okupljeni ispred Ministarstva uputili su poziv svim mladim osobama, građanima Zagreba, a pogotovo studentima, da dođu danas u 18 sati ispred Ministarstva zapaliti svijeću za preminulu Nevenku Topalušić, ali i za sve one koji su umrli u Domovinskom ratu ili zbog zdravstvenih komplikacija nakon Domovinskog rata. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.