Gospić: 22. obljetnica 9. gardijske brigade "Vukova"

31.10.2014. 21:12:28

GOSPIĆ- U povodu 22. obljetnice legendarne 9. gardijske brigade "Vukova" i 5. obljetnice njezine sljednice- 1. motorizirane bojne danas je u Vojarni Eugena Kvaternika u Gospiću održan svečani postroj. U nazočnosti izaslanika ministra obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general bojnika Mate Ostovića i izaslanice ministra branitelja pomoćnice ministra Nevenke Benić održan je svečani postroj na kojem su bile i obitelji poginulih pripadnika postrojbe te ratni pripadnici 9. gardijske brigade i izaslanstva Gospića, Ličko-senjske županije i udruga iz Domovinskog rata.
vukovi5555
Čestitajući obljetnicu pripadnicima 1. motorizirane bojne, general bojnik Mate Ostović istaknuo je slavni borbeni put i doprinos pripadnika 9. gardijske brigade u Domovinskom ratu. Podsjetio je da su "Vukovi" uvijek bili na prvoj crti bojišta i pružali "žestok otpor srbo-četničkom agresoru, posebice u vojno-redarstvenim akcijama "Maslenica", "Medački džep" i "Oluja". Pokazavši visok stupanj sposobnosti i odlučnosti u obrani, poginulo je 56 pripadnika 9. gardijske brigade, a ranjeno ih je 211. U sklopu svečanosti, uručena su promaknuća i pohvale vrhovnog zapovjednika OS i načelnika Glavnog stožera. Na spomenik poginulim pripadnicima brigade položeni su vijenci i zapaljene svijeće. B.P./V.A. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.