Hrvatski logoraši iz BiH: Prikrivaju se bošnjački ratni zločini!

10.12.2018. 19:19:25

Udruženje hrvatskih logoraša u Bosni i Hercegovini oštro je u ponedjeljak prosvjedovalo što Sud Bosne i Hercegovine uopće nije objavio drugostupanjsku osuđujuću presudu protiv nekadašnjih zapovjednika i čuvara u logoru bošnjačke Armije BiH za Hrvate sjeverno od Mostara, tvrdeći da se na taj način prikrivaju ratni zločini protiv Hrvata. Kako su izvijestili iz udruge logoraša prizivno vijeće Suda BiH izreklo je tijekom rujna drugostupanjsku presudu u predmetu Enes Ćurić i drugi za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva za zločine počinjene u sjevernom dijelu Mostara, pretežno mjestima Potoci, Kuti-Livač. Tako je bivšim zapovjednicima logora te stražarima Enesu Ćuriću kazna zatvora s pet povećana na osam godina zatvora, Ibrahimu Demirović je s 10 na 13 godina zatvora, a Habibu Čopelju s dvije na pet godina zatvora. "Ono što je čudno u cijeloj priči jest činjenica da je ova odluka donešena još u rujnu ove godine, ali je Sud BiH nije objavio", naveli su u Udruzi hrvatskih logoraša u BiH. Postavili su pitanje je li se na taj način nastoji iskriviti istina o zadnjem ratu u BiH. "Smije li se o žrtvi, torturama, silovanjima i drugim ratnim zločinima nad Hrvatima u proteklom Domovinskom ratu javno govoriti u Bosni i Hercegovini?", naveli su u priopćenju. Oštro su prosvjedovali protiv Suda BiH zbog prikrivanja pravomoćne presude. "Zašto se, poštovani predsjedniče Suda BiH, ne objavljuju presude u kojima stoji istina o ratnim zločinima, nečovječnom postupanju, prisilnom zatvaranju i silovanju, žrtvi i torturama koju su prošli Hrvati u Bosni i Hercegovini?", pitaju se hrvatski logoraši.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.