I tako je bilo prije sedam godina u Đurđevcu - "Ja sem došel doma" (foto - video)

24.11.2019. 08:45:00

SJEĆAMO SE DOGAĐAJA PRIJE SEDAM GODINA U ĐURĐEVCU!

S ponosom na vaš građanin od 1996. godine, generala Mladena Markača, Đurđevac je u subotu 24.11.2012. organizirali svečani doček i veliko slavlje, na kojem se okupilo nekoliko tisuća građana i svojih suboraca. Mladen Markač objavio je vijenac palim brancima, a onda je zatvoren u grobu svog roditelja, u društvu obitelji i suboraca, zapalio svijesti. Potom se uputio prema središnjem trgu grada Đurđevca, gdje je dočekalo oduševljeno mnoštvo ljudi, koje su htjeli čekati, rukovati se s njime, fotografirati se, a kako bi rado radovali.


 

Na početku samog dočeka održana je sveta misa koja je imala koncelebraciju 20-ak svećenika predvodio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, nakon što je kroz oduševljeno mnoštvo upućeno do glavnog pozorišta. Nakon pozdravnih govora dobrodošlice gradonačelnica Slavka Gračana, župana Darka Korena, dr. Stjepana Milinkovića i svog suboraca, predsjednik Udruge specijalnih policija iz Domovinskog rata, Josipa Klema, obratio se svojim podravcima:

„Drago mi je da vas vidim, hvala što ste sve do vremena bili uz mene. Dragi moji Đurđevčani i Đurđevčice, Podravci i dobri ljudi Lijepe naše, sretan sam što su se okupili u ovom velikom broju i pokazali da me niste zaboravili. "

„Danas sam ja fizički, ali u mom srcu su i generali Čermak i Gotovina. Hvala hrvatskim specijalcima i braniteljima. "

S ponosom je istaknuo da je ga u haškom pritvoru svi znali kao „generala Picoka“.

Na kraju je pustio golubicu mira u zraku, koju su mu donijeli Martin Gregurić i Tajana Šemovčan, rekao sam:

"Dragi moj golube, poleti visoko i pronosi istinu o Domovinskom ratu."

Svoj govor završio je sa riječima "Ja sem došel doma".

Dok je njegov vjenčani kum Ivica Gašparić Gape otpjevao pjesmo posvećenu našem Mladenu:

Nakon dobre volje napravljena je velika bakljada koja je pripremala članove navijačkog kluba "Picoki", a na kraju i vatromet koji je priredio "Orion".

Uz dva vola, gulaš i kolače, slavlje se, unatoč velikoj magli i hladnoći, produži dugo u noć.

Pogledajte foto doživljaj dočeka:

1. Premijeri smo se i okupljali:

Izvor: Roster City

Izvorni autor: Dušan Tončić Duc/Dražen Šemovčan Šeki/Foto: Dušan Tončić Duc

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.