Josip Crnjac izbačen iz HDSSB-a zbog neprimjerenih fotografija

06.09.2013. 14:40:52

Crnjac je, objašnjavaju u HDSSB-u, na svojem Facebook-profilu objavio fotografije neprimjerenog i nezakonitog sadržaja na kojima je odjeven u vojne "odore totalitarnih režima" te s neprimjerenim obilježjima.

HDSSB je iz svojega članstva isključio i obrisao Josipa Crnjca. Jednoglasno je tako odlučeno na stranačkoj sjednici jer je Crnjac, objašnjavaju u HDSSB-u, na svojem Facebook-profilu objavio fotografije neprimjerenog i nezakonitog sadržaja gdje je odjeven u vojne "odore totalitarnih režima" te s neprimjerenim obilježjima. – Takvo ponašanje imenovanog za HDSSB je neprihvatljivo i nedopustivo te u suprotnosti s odredbama Statuta HDSSB-a – ističe u svojem priopćenju HDSSB-a, koje potpisuje stranački glasnogovornik Karlo Šatvar. U nastavku se objašnjava da je uvidom u registar članstva HDSSB-a utvrđeno kako je Crnjac evidentiran kao član njihove stranke, ali je stranačkom čelništvu potpuno nepoznat jer nikada nije obnašao nikakvu stranačku dužnost niti je aktivno sudjelovao u radu stranke. – Da nitko nije u stanju predvidjeti ponašanje bilo kojeg pojedinca, najbolji je dokaz i nedavna fotografija Josipa Crnjca koji se slikao za "ugodnog druženja" i sa samim predsjednikom RH Ivom Josipovićem. Uz osobne fotografije neprimjerenog sadržaja na Facebook-profilu objavljena je i fotografija s predsjednikom Josipovićem koju dostavljamo na uvid bez namjere imputiranja bilo kakvih negativnih konotacija na račun predsjednika RH nego samo iz razloga da demantiramo bilo kakvu programsku i ideološku povezanost s osobom koja je ovih dana postala interes javnosti, ali i nadležnih državnih represivnih tijela – poručuje Šatvar u HDSSB-ovu priopćenju. Napominju, također, da bi se ubuduće izbjegle slične situacije, stranačka tijela HDSSB-a pripremaju temeljite izmjene Statuta koje bi se trebale usvojiti na najavljenom izvanrednom saboru stranke 25. studenoga. Na taj će se način regulirati budući načini primanja u članstvo HDSSB-a te postaviti jasni kriteriji koje će potencijalni članovi trebati ispuniti i zadovoljiti kako bi uopće postali dijelom, kažu, velike HDSSB-ove obitelji. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.