Josip Klemm otkriva daljnje planove branitelja!

28.05.2015. 13:31:14

Što to branitelji doista kane, u ekskluzivnom razgovoru za dnevno.hr otkriva Josip Klemm, jedan od organizatora prosvjeda. Dio branitelja prosvjednika iz Savske u četvrtak je podržao one koji protestiraju na Trgu svetoga Marka. Sukladno tome, nametnulo se pitanje sele li branitelji svoj šator pred zgradu Vlade, jer do danas premijer Zoran Milanović nije se konkretno očitovao o njihovim nedavno izrečenim zahtjevima. Što branitelji doista kane, u ekskluzivnom razgovoru za dnevno.hr otkriva Josip Klemm, jedan od organizatora prosvjeda. Kako kaže, šator ne misle seliti, već čekaju premijera za razgovor. ”Hrvatski branitelji ne postavljaju nikome uvjete. Međutim, smatramo i možemo čekati premijera da započne razgovore. Znamo da premijer imao obaveze. Branitelji žele dijalog, bez da itko bude uvrijeđen”, kazao je Klemm. Predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskoga rata istaknuo je da odnos žele uskladiti, a probleme riješiti bez da ijedna strana u ovoj priči bude pobjednička. U svojem zahtjevu toliko je ustrajan i jasan da je čak i nas zamolio da pišemo bez ultimatuma, jer u ovoj ga priči naprosto nema. Upitan što branitelji spremaju za 30. svibnja do kada su zadali rok premijeru Milanoviću, naš sugovornik rekao je da ne želi govoriti u naprijed. “Pratimo današnji dan. Do subote ‘ko živ, ‘ko mrtav. Branitelji se nadaju da će premijer Milanović naći želje, volje i nada da javno pred novinarima razgovara s braniteljima. Javnost zaslužuje da nakon 221 dana čuje premijera”, poručuje odvažno Klemm. Također, podsjeća da se slavi Dan oružanih snaga te se prisjećaju poginulih prijatelja i suboraca i suosjećaju sa stopostotnim ratnim vojnim invalidima. Za to bi i premijer Milanović trebao naći vremena, drži jedan od organizatora prosvjeda.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.