Kakvu to igru igraš Milorade? Pupovac pozvao na minutu šutnje u saboru

19.11.2013. 13:04:53

1_187501

Međutim, ako malo podrobnije razmislimo o svemu, da je sve bilo po protokolu zar to ne bi bilo još nepoštenije prema onima koji su svoje živote dali za Vukovar, a i one koji su se krvavo borili za sve nas. Kako bi se tek onda osjećali vukovarski dječaci koji su sa samo 16 godina bili spremni uzeti pušku i posvjedočiti strahotama koje mi uopće ne možemo pojmiti dok su neki drugi, nećemo ih imenovati, te dane kratili građenjem svoje karijere bez pomisli da stanu na prve crte obrane.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je u sklopu državnoga izaslanstva, odlučio dati počast žrtvama ubijenima na Ovčari 1991. godine. Iako je Pupovac godinama odbijao doći u Vukovar, sada je odjednom pun suosjećanja i milosti za hrvatske žrtve.

A pun je i Pupovac komentara o jučerašnjem danu što je pogotovo teško za slušati. Tako se uhvatio diskutirati razmjere vukovarske nesreće na svoj karakterističan demagoško-isprazni način: "Na veliku vukovarsku nesreću, ovo je još jedna nesreća. Treba učiniti sve da se to više nikada ne ponovi". Napomenuo je da se Vukovar kao mjesto pijeteta "pretvara u mjesto političkih obračuna", ali zaboravio je naglasiti da je i on jedan od političkih krojača jučerašnje podjele. Možemo se složiti da dvije kolone nisu najsretnije rješenje, možda su se razlike trebale zaboraviti jer zbog previranja 'vukovarske' i 'nevukovarske' Hrvatske tragične žrtve iz 1991. godine zaista su pale u drugi plan. Međutim, ako malo podrobnije razmislimo o svemu, da je sve bilo po protokolu zar to ne bi bilo još nepoštenije prema onima koji su svoje živote dali za Vukovar, a i one koji su se krvavo borili za sve nas. Kako bi se tek onda osjećali vukovarski dječaci koji su sa samo 16 godina bili spremni uzeti pušku i posvjedočiti strahotama koje mi uopće ne možemo pojmiti dok su neki drugi, nećemo ih imenovati, te dane kratili građenjem svoje karijere bez pomisli da stanu na prve crte obrane.

Podsjetio nas je Pupovac i danas u Saboru da je bio jučer u Vukovaru. "Jučer sam prvi put bio na Danu sjećanja u Vukovaru. Nisam želio napraviti nešto što moram ovdje uraditi, neka mi predsjednik Sabopra ne zamjeri što ću preuzeti njegovu ulogu. Pozivam da danas odamo počast svim žrtvama Vukovara. Pozivam sve da se ustanu i da odaju počast minutom šutnje". Kakvu to igru igraš Milorade? Zašto si godinama odbijao doći odati počast žrtvama, a sada si odjednom daješ pravo da egoistično pozoveš sve na minutu šutnje u saboru? Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.