KNINSKI BRANITELJI OGORČENI

03.05.2015. 21:21:03

Prije mjesec dana po treći put je objavljena Lista prvenstva za stambeno zbrinjavanje na području posebne državne skrbi davanjem u najam obiteljske kuće ili stana u državnom vlasništvu, koju je objavio Ured državne uprave u šibensko-kninskoj županiji. ZGRADA_SENJAK7_slika Sporna novosagrađena zgrada u Kninu za hrvatske branitelje- čeka neke druge stanare... Treći put u zadnje tri godine objavljuje se lista prvenstva za stambeno (ne)zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi, jer se po treći put u zadnje tri godine na navedenoj listi nalaze iste osobe, koje već treću godinu zaredom moraju ispunjavati i plaćati različite formulare za istu stvar, stambeno zbrinjavanje koje im obećava Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Više od 300 obitelji, s oko tisuću članova, među kojima i znatan broj hrvatskih branitelja, nalazi se na Listi prvenstva, listi s koje u zadnje tri godine nisu stambeno zbrinuti ni oni koji su na prvim mjestima liste. Mnoge obitelji, među kojima je znatan broj hrvatskih branitelja, već preko 15 godina čekaju stambeno zbrinjavanje koje im se stalno obećava, a nikako se ne provodi. U isto vrijeme Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje stalno se hvali s izgradnjom novih stambenih zgrada i otkupom kuća i stanova u gradu Kninu. Javno pitamo DUOSZ, za koga se grade nove stambene zgrade i otkupljuju kuće i stanovi ako se stambeno ne rješavaju obitelji s Liste prvenstva. Čemu služi Lista prvenstva za stambeno zbrinjavanje, je li to Lista za stambeno (ne) zbrinjavanje, jer kako drukčije nazvati listu koja iz godine u godinu donosi ista imena stambeno nezbrinutih osoba u gradu Kninu. Pozivamo DUOSZ da javnosti objavi koliko je obitelji s Liste prvenstva stambeno zbrinuto u zadnje tri godine u gradu Kninu. Pozivamo DUOSZ da javnosti i obiteljima s Liste prvenstva za stambeno zbrinjavanje jasno objasni u kojem će vremenskom periodu biti stambeno zbrinuti oni koji se nalaze na Listi, jer inače Lista nema nikakvu svrhu osim obmanjivanja i davanja varljivih nada stambeno nezbrinutim obiteljima u gradu Kninu. Grad Knin prema Državnom uredu za statistiku ima preko 8000 stambenih jedinica i stvarno je neshvatljivo kako je moguće da je preko 300 obitelji još stambeno nezbrinuto. Pozivamo Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje da javno objavi koliko je obitelji stambeno zbrinuo s Liste prvenstva u zadnje tri godine i koliko će obitelji stambeno zbrinuti s Liste prvenstva za 2015 godinu. Bez transparentnog rada DUOSZ-a i uvida javnosti u to što se radi, Lista prvenstva za stambeno zbrinjavanje nema smisla i pretvara se u listu stambenog (ne)zbrinjavanja. PREDSJEDAVAJUĆI RADNOG PREDSJEDNIŠTVA KOORDINACIJE Tomislav Čolak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.