Misli Dida Andrijice (28): “U politiku ka i u nogomet triba uvesti prilazne rokove”

13.10.2021. 11:36:00

Zdravi bili dico moja!
Gledan ovizi dana ova pritrčavanja u našoj politiki, i padne mi nešto na ovu moju pamet. Mensečini da bi u našoj politiki tribalo uvest prilazne rokove, ko u nogometu! Imaš brte litnji i zimski rok, pa prilazi. Nemere se to vako kroz godinu više upratit.
Svako malo neko odnikud prilazi, pritrče u drugu stranku, ko da nisu stranke nego nogometni klubovi.
Rećemo, čovik uđe u Sabor na jednoj listi, pa undak za malo vrimena pritrči drugima, a unda, još se mi navijači, nismo ni navikli na taj njegov novi dres, on opet prileti negdi drugo. 
Ili ako pogledaš ove iz esdepeja, njiman je cila momčad utekla. I oni osnovaše novi klub. A stari jin klub spa na par igrača. A ja se dico moja, cili život mislin zašto se ti klubovi zastupnika zovu klubovi? Eto zašto!
I nako se ponašaju ko nogometaši, pa nek nas i samo ime na to podsjeća.
Eno gledaj maloga Škore, on je bija glavni igrač u svomu klubu, pa ga ovi drugi tili stavit na klupu, da ne igra više u prvoj momčadi, a on odleprša u drugi klub. Sad anamo neće bit glavni igrač, ali bar će igrat u prvoj ekipi.
Puno je dico primjera kad su naši politički igrači minjali dresove i klubove. I zato ja kažen; triba sastavit pravilnik o prilaznin rokovin, da se
zna ko, di i zašto prilazi.
Rećemo vako, znači oće zastupnik prić iz jednoga kluba u drugi. E sad, moreš ti prić, ali nan mišu mali kaži koliki je transfer, na kliko ti godina prilaziš, kakvi su uvjeti ugovora, moreš li ti i smideš li vikat protiv prošloga kluba i tako dalje.
I mora narod znat i ko su jin menadžeri. Jerbo i oni proviziju ubiru. I sve transparentno i jasno mora bit! Ali tute se stvara masu drugi problema. Kako politika nije nogomet, ima ona i li bi bar tribala imat, i oni svjetonazorski dio.
Pa undak i to triba stavit u pravilnik.
Znači, kad rečeni zastupnik ilitiga igrač prilazi u novi klub, mora se znat i taj svjetonazorski dio. Da brte ne ispadne kako prilazi samo zbog beneficija. Nije čak ni bitno oće li lagat, a znademo da oće, nego da se ispuni i ta forma.
A ne da se događa da rećemo uniđe u sabor ko Zekanović na jednoj listi, a undak se siti da mu tizi više nisu dragi i otpliva u drugi klub. Taka nespretnost se more protumačit da je samo tijo uć u Sabor, i da mu nije bilo bitno priko koga će to napravit.
Nadalje, vidimo da veći klubovi ni ne moraju radit javne transfere. Oni to ispo žita, pa ovi jado igra u jednome klubu, a zabija golove za drugi. I svi šute!
Zbog svega toga, pridlažen da se naprave pravilnici o transferin, prilazni rokovi, i da se kažu svi djelovi ugovora o prilasku! Ni sutin se ništa neće prominit, ali će baren bit zanimljivo!
Ionako nažalost našu, ti šta odu u Sabor, odma zaborave narod i počnu igrat svoje igre!
Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

Izvor: dugopolje.org

Izvorni autor: Redakcija/Foto: privatni album

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.