MLADEN PAVKOVIĆ: Branitelji podnose kaznenu prijavu protiv „smradova“ iz „Novosti“

22.04.2017. 10:10:17

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv samostalnog srpskog tjednika „Novosti“, zbog teksta  na naslovnoj stranici (21. travnja 2017.), a koji glasi: „Nagrada smrada Zagreba“, koji je objavljen uz fotografiju uglednog i cijenjenog hrvatskog redatelja Jakova Sedlara, a u povodu dodjele priznanja Grada Zagreba. Na taj način među ostalim povrijeđen je članak 39. Ustava RH po kojem je „zabranjeno i kažnjivo  svako pozivanje ili poticanje  ili uporaba nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti“, kao i članak 325. Kaznenog zakona koji govori o javnom poticanju na nasilje i mržnju. Naime, ako to nije mržnja prema dobitniku nagrade Grada Zagreba, građanima i građankama ovoga grada, članovima Skupštine Grada koji su glasovali, onda – što je? To je mržnja, kleveta i uvreda i prema onima koji su, kako piše u pamfletu „Goli u Sedlaru“ (str.15.) u istom broju ovog tjednika, predložili ovog umjetnika za nagradu, tj. prema hrvatskim braniteljima, baš kao i uglednim članovima prosudbenog suda, koji su sa 7 prema 2 glasovali za ovog redatelja. (Nije glasovala navodna bivša Račanova „dama“ Aleksandra Kolarić i prof. dr. sc.  Josip Tica). Je li to demokracija ili smrad? I ovaj Pupovčev bilten, u kojem usred Zagreba pišu (kleveću i lažu!) uglavnom „srbijanske novinarske  noćne dame“, ističe da je nekakva Antifašistička liga RH (sic!) lani podnijela kaznenu prijavu protiv Sedlara, inače jednog od najboljih i najproduktivnijih hrvatskih redatelja, zbog dokumentarnog filma „Jasenovac-istina“. I što se dogodilo nakon te prijave? Ništa. Novinarske „noćne dame i gospoda“ ovih jadnih novina, koje se navodno prodaju na kioscima u nešto većem broju nego što njegovi pisci imaju članova obitelji, ni ovog puta nisu mogli podnijeti da priznanje  Grada Zagreba dobije jedan istinski hrvatski domoljub, već su sanjali da će je osvojiti neki zaslužni „četnički vojvoda“. Malo sutra! To je i glavni razlog da i dalje šire mržnju, uvrede i klevete. No, nisu smradovi oni na koje „pomozbog“ junaci misle, već bi prije bilo da ta riječ više i ljepše odgovara onima koji su je javno iznijeli. Osim toga, dosta je da ovakav sramotni list, kojem je jedina zadaća pljuvati i bljuvati po slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, izlazi u Hrvatskoj! I to još na račun hrvatskih poreznih obveznika! Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.