Obilježena 23. obljetnica pogibije desetorice hrvatskih redarstvenika u Strugi Banskoj

28.07.2014. 08:55:09

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave (PU) sisačko-moslavačke, danas je u Strugi Banskoj obilježena 23. obljetnica pogibije desetorice hrvatskih redarstvenika. Tom je prilikom odana počast osmorici policajaca iz PU zagrebačke i dvojici iz PU sisačko-moslavačke, koji su 26. srpnja 1991. godine poginuli u Pounju, pružajući otpor velikosrpskom agresoru. U to su vrijeme pobunjeni Srbi s četnicima kapetana Dragana na čelu, a potpomognuti postrojbama JNA, počeli akciju "Žaoka" kako bi okupirali naselja u Pounju. Koristeći mještane kao "živi štit", krenuli su od Dvora prema Hrvatskoj Kostajnici. Usput su zlostavljali, ubijali i proganjali stanovnike Pounja. Odupirući se višestruko nadmoćnijem neprijatelju i braneći mještane Struge Banske, poginuli su policajci Mile Blažević - Čađo, Mile Pošić, Davor Vukas, Branko Vuk, Ivica Perić, Žarko Gundić, Željko Filipović, Mladen Halapa, Zoran Šaronja i Goran Fadljević. Uz spomen obilježje poginulima brojna su izaslanstva i članovi njihovih obitelji položili vijence i zapalili svijeće. Među njima su, uz ostale, bili predstavnici policije, Hrvatske vojske, Sisačko-moslavačke županije i općine Dvor. Zajedničku molitvu za poginule hrvatske redarstvenike predvodio je mons. Juraj Jezerinac. Održan je i Memorijalni turnir "Mile Blažević ''Čađo'' i poginule Hrvatske branitelje tog mjesta. Čađo je jedan od najvećih HEROJA Domovinskog rata,govore svi branitelji, a niti BBB-i ih nisu zaboravili... B.P.I.V. Izvorni članak možete pogledati OVDJE memorijalni_cado123_imagelarge

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.