Obilježena 25-ta obljetnica osnivanja Prve čapljinske satnije

03.05.2017. 10:53:04

Na prigodan način pripadnici Prve čapljinske satnije Prve bojne Prve brigade HVO-a, obilježili su 25-tu obljetnicu njezinog osnivanja. Program je počeo okupljanjem pripadnika satnije, članova njihovih obitelji, te djece poginulih i umrlih članova, pred crkvom sv. Franje u Čapljini. Potom je slijedila misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike satnije u čapljinskoj crkvi. Iza mise zadušnice položen je vijenac i upaljena svijeća na Trg hrvatske slobode.

Prisjećajući se vremena kad je sve počelo Ivo Puljić, jedan od ratnih zapovjednika satnije je kazao: „Puno je toga što bi u ovakvim prilikama čovjek želio reći. Kroz satniju je prodefiliralo oko 280 pripadnika, imali smo devet poginulih, dok je pet pripadnika u međuvremenu umrlo. Bila su to teška vremena, ali vremena u kojima smo živjeli kao jedan. Zajedno smo se borili i doslovce zajedno živjeli život! Krenuli smo spontano, ne znajući što nas čeka. Proteklih 25 godina djeluje kratku, ali kroz njih puno toga se promjenilo, dio pripadnika je odselio, ali danas kad razmišljam o tim vremenima, mislim da će ona u svakom od nas živjeti vječno, ma gdje bili.“

Blago Vego, najstariji pripadnik satnije bio je kratak: „Puno toga je prošlo, ali su uspomene svježe, kao da je bilo jučer. U satniji je vladalo pravo drugarstvo i zato smo pobijedili. Drago mi je što smo se okupili, nadam se da će to postati tradicija, a mladima bi poručio – neka budu kao mi, sve će biti uredu.“

Obilježavanje 25-te obljetnice utemeljenja Prve čapljinske satnije Prve bojne Prve brigade HVO-a, nastavljeno je druženjem u restoranu „Zvonimirovi dvori.“ Sudeći po raspoloženju ovo okupljanje čapljinskih branitelja prerasti će u tradiciju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.