Objavljena nova snimka brutalnog napada na Dinamov autobus. Klub podnosi prijave zbog zločina iz mržnje

14.03.2022. 14:23:00

LETJELO KAMENJE, BOCE, UPALJAČI 

Objavljen je i duži video napada snimljen iz vozila koje se kretalo iza Dinamova autobusa. 

U subotu su se na rasprodanom Poljudu sastali Hajduk i Dinamo, a prije utakmice došlo je do nekoliko incidenata. U Splitu je kamenovan autobus s navijačima Dinama, a potom i igračima zagrebačkog kluba pri dolasku na stadion.

Letjele su boce, kamenje i upaljači, a zagrebačkim su gostima upućene i razne uobičajene salve uvreda. Srećom, nitko od navijača i igrača nije bio ozlijeđen.

Prvo je iscurio video snimljen u autobusu igrača Dinama gdje kažu: "Isuse, razbili su… U, je*te! Pazi, pazi!", ali nije poznato čiji je to glas. Video možete pogledati OVDJE.

A zatim je objavljen i duži video napada snimljen iz vozila koje se kretalo iza Dinamova autobusa. Incident se dogodio u nedjelju oko 16 sati i 15 minuta na križanju Zrinsko-frankopanske i Ulice Mediteranskih igara. 

Podignut će kaznenu prijavu

Prije, tijekom i nakon derbija privedeno je 89 osoba, no nije navedeno dovodi li se koja od njih u vezu s napadom na autobus. Dinamo je na kraju izdao priopćenje te je najavio pokretanje kaznene prijave.

"Podnijet ćemo kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom i zločina iz mržnje. Tražit ćemo i nadzor ravnateljstva policije nad radom i postupanjem PU splitsko-dalmatinske, koja je propustila spriječiti napad, iako je neposredno prije toga bio napad na autobuse s navijačima Dinama”, poručeno je s Maksimira. 

Izvor: Net.hr

Izvorni autor: Sportski.net/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.