OD KUD TI PRAVO

29.07.2020. 17:23:00

Gledam te kako lažeš bez stida

one što dalje ne mogu jer su stigli

do zida

 

Svi jednom plate jer ima Boga

platit ćeš i ti za svaku suzu

naroda svoga

 

Od kud ti pravo, od kud ti pravo

reći da zemlju ti ovu voliš

više od mene

 

Pa od kud ti pravo da radi svoje fotelje uđeš u suradnju s onima koji su činili zločin nad narodom tvojim, koji su palili, rušili, gazili, ubijali, silovali, klali ….od kud ti pravo da jednog od njih postaviš sebi uz stol. Narod je glas dao tebi, ali sigurno ti nije dao da oni koji kažu da vole, a još više mrze grudu ove zemlje natopljene krvlju naših suboraca, civila, djece. Tko je pozvao njihove sunarodnjake da dođu na naše tle, na naša ognjišta, okupiraju zemlju Hrvatsku. Razorili su sela, gradove, crkve, bolnice, ti krvopije nisu znali za ništa dobro, osim žednih tuđe krvi.

Prošlo je mnogo godina od oslobođenja naše zemlje, nizom akcija da bi se okončalo VRO „Oluja 95“, te tih dana slavimo blagdane Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja i proslavu VRO „Oluja“, nitko nikog nije tjerao, već je postojao plan evakuacije za Srbiju, pa od kud vam pravo da to nazivate etničkim čišćenjem, te pokušavate slavnu pobjedu oslobađanja Knina i krajine, i od kud vam pravo to poistovjetiti s izoliranim slučajem u Gruborima. Isto pokušavate izjednačite zločine u Vukovaru, Veleprometu, Ovčari …s događajem u Paulinim dvorima.

Milorade zašto mene ne mrziš dovoljno? Gdje ćeš ti biti za vrijeme nadolazećih blagdana? Kod Vučića ili Dačića? Manje bitno, jer nemaš pravo, nemaju pravu ni oni koji su te uzeli uz svoje skute samo da bi vladali, no kakva je to vladavina, ako u Vladu staviš pripadnika stranke koja je propagirala i vodila rat u Hrvatskoj, zar ste slijepi pored zdraviju očiju? Zar ta vlast nema drugu cijenu?

Udijelio Svevišnji narodu mom

Najljepšu zemlju pod nebom

Prosulo sunce čudesni sjaj

Na zemlju sto bješe k'o raj

Ooo, zemlja k'o raj

Ooo, čudesni sjaj

Prvog nam kralja pomaza Bog

I dao mu blagoslov svoj

Da vodi svoj narod kroz trnje i led

Zakon da vlada i red

Ooo, trnje i led

Ooo, zakon i red

A narod k'o narod lako ga prevari zlo

I komad po komad on gubi to sveto tlo

Svevišnjeg bijes, puče k'o grom

I zakloni Sunce sto sjalo je narodu mom

Svevišnjeg bijes, puce k'o grom

I nikada, nikada mira u narodu mom

Narodu mom

Kroz bespuća prošlosti trpiše Bog

I putem ih odvede zlo

On čeka da čuje molitve glas

Da udijeli nadu i spas.

 

               I dok bi trebala biti mirna i slavljenička atmosfera, zli sluge lošeg gospodara, još uvijek pokušavaju što im nije uspjelo nikada vojnim putem, ali bojim se da idu jako dobro diplomatskim, no od kud vam pravo, 16 tisuća poginulih, 150 masovnih grobnica, mnogi masakri, mnoga zlodjela, a zločinci šetaju slobodno po našoj zemlji Hrvatskoj, pa od kud vam pravo izjednačavati obrambeni i napadalački rat? Zna se tko vam daje to pravo, a mi gluhi, nijemi slijepi …..idemo u Knin, a vi kuda vam volja, dobili ste više nego što je trebalo.

 

(korišteni tekstovi Miroslava Škore i Marka Perkovića Thompsona)          

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.