OLEG BUTKOVIĆ “HSS je pogriješio što na izbore ide sa SDP-om”

08.07.2016. 17:13:31

Potpredsjednik HDZ-a i ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković ocijenio je u petak u Osijeku kako je HSS pogriješio kada je odlučio da na prijevremene parlamentarne izbore ide u koaliciji sa SDP-om. Nakon sastanka sa županjskim i osječkim čelnicima o obnovi cestovne infrastrukture u Osječko-baranjskoj županiji, Butković je na upit novinara da komentira politički zaokret HSS-a kazao kako HSS ima pravo na svoje odluke, ali smatra da su napravili pogrešku. “Neka im bude sa srećom”, poručio je. Za kandidata za predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića rekao je kako je on u ovome trenutku najbolji kandidat kojeg HDZ ima, čije je viđenje HDZ-a kao stranke centra i desnog centra, koja uz slavnu prošlost mora biti okrenuta budućnosti i gospodarskim temama, ono što je HDZ-u potrebno. Upitan je li Plenkovićev program bolji od programa bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Butković je odgovorio kako Karamarkov program nije bio loš, ali da su u prethodnih šest mjeseci realizirani samo neki dijelovi toga programa te da se Plenković nadovezuje na program kojeg je HDZ radio u suradnji s IFO Institutom. O tome kako tumači Plenkovićev program potpredsjednik HDZ-a i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić izjavio je kako HDZ “ide prema priči pomirbe i povezivanja, a ne trvenja i svađa”, te da će to biti glavna poruka HDZ-a u predizbornoj kampanji. Istaknuo je kako Plenkovićev program sadržava dobar dio onoga što je HDZ radio posljednjih godinu i pol dana, ali osobno smatra kako HDZ “mora ići u smjeru smirivanja tenzija”. Ministar zdravlja Dario Nakić (HDZ) ocijenio je kako je HSS-ov izlazak na izbore sa SDP-om odluka te stranke koju ne može komentirati. “To je njihov izbor i ja ne mogu komentirati izbor njihove stranke. Ono što vidite i sami po medijima je da cijelo njihovo članstvo baš nije zadovoljno. Čelni ljude njihove stranke nisu zadovoljni s takvom odlukom, a što će se događati u budućnosti vidjet ćemo. Nakić je rekao i kako se HDZ zajedno s  partnerima priprema za izbore kako bi ponovno ostvarili pobjedu i mogli nastaviti raditi te realizirati planove koje su zamislili. “Ono što smo zatekli baš nije bilo dobro. Ako ćemo uzeti samo zdravstvo, zatekli smo velika dugovanja. Mi smo ih nastavili producirati jer određene zakonske stvari  nismo mogli provesti u djelo”, rekao je Nakić te iznio podatak da trenutni dugovi u zdravstvu iznose 3,1 milijuna kuna. “Ako nastavimo tako, stvarajući 1,2 milijardi kuna duga svake godine, to znači da sustav ne možemo financirati osim novim zaduženjima. Hrvatska je zemlja koja se nalazi na granici prekomjernog zaduženja i bez potpune reforme i racionalizacije zdravstvenog sustava bojim se da ćemo mi ostati bez njega”, kazao je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.