Ostojić: Gušenje policajaca neće proći bez sankcija (VIDEO)

02.06.2015. 15:40:58

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ustvrdio je u utorak kako je predsjednik Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija Zoran Grgić iznio laži tvrdeći da je svjedočio prekomjernoj uporabi sile policije tijekom prosvjeda branitelja na Markovu trgu, a najavio da će biti sankcionirani oni koji su tada “davili” i udarali policajce. Na pitanje novinara o kaznenoj prijavi koju je protiv njega, premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića najavio predsjednik Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija Zoran Grgić, Ostojić je rekao kako je “žalosno da je osoba koja bi trebala nadzirati sposobna toliko laži iznijeti o tome da je svjedočio uporabi prekomjerne sile”. “Jedino što ja mogu sigurno potvrditi jest da gušenje policajaca i udaranje neće proći bez sankcija”, rekao je ministar Ostojić u Splitu prilikom otvaranja Regionalnog seminara o borbi protiv međunarodnog krijumčarenja droga u jugoistočnoj Europi. Grgić je u medijima najavio da priprema podnošenje kaznene prijave protiv Milanovića, Ostojića i Matića zbog prekomjerne uporabe sile, sramoćenja Republike Hrvatske te pokušaja upada policije u crkvu. Ocijenio je, uz ostalo, da je postupanje policije bilo neustavno, neadekvatno i necivilizirano. Najavio je i predstavku predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki. Na pitanje novinara kako komentira sastanak premijera Zorana Milanovića s braniteljima prosvjednicima iz Savske, ministar Ostojić je rekao da je sastanak održan i da nije bio na njemu. No, kaže, sama činjenica da je premijer održao svoje obećanje i u dogovoreno vrijeme primio veterane Domovinskog rata na sastanak i s njima razgovarao jest jedino što može komentirati. Novinare je zanimalo do kada će se “tolerirati” šator u Savskoj, a ministar Ostojić je rekao da nema toleriranja jer je javni prosvjed u Hrvatskoj dopušten na svakoj javnoj površini, a ako se ne prijavi, onda se za to dobije prekršajna prijava. [video width="852" height="480" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Ostojić-Gušenje-policajaca-neće-proći-bez-sankcija-VIDEO-K.mp4"][/video]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.