Penava nakon pada bespilotne letjelice: Domovinski pokret zahtijeva ostavku ministra Banožića

12.03.2022. 09:03:00

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava danas je na konferenciji za medije u Vukovaru komentirao pad nepoznate bespilotne letjelice na grad Zagreb, poručivši kako je to neshvatljivo iz aspekta obrane i nacionalne sigurnosti te je pozvao na promptnu ostavku najodgovornijih: 

”Da neidentificirani objekt preleti Hrvatsku i padne na glavni grad RH, da naš obrambeni sustav ne reagira, po meni je apsolutno neshvatljivo i neprihvatljivo. To govori o razini sigurnosti svih građana, razini profesionalnosti čelnih ljudi i, na žalost, toliko dokazanoj sposobnosti i operativnosti u onom najlošijem i najnegativnijem smislu i Vlade i resornog ministra. Jedino odgovorno što se tiče ministra Banožića, kao najodgovornijeg u sustavu, jest podnijeti ostavku jer što bi bilo da je taj dron pao na stambeni objekt?”, zapitao se predsjednik Domovinskog pokreta. 

Penava: Što bi bilo da nije bila jedna letjelica nego trideset letjelica?

Prema informacijama kojima se trenutačno raspolaže, letjelica je pala u neposrednoj blizini studentskog doma Stjepana Radića na Savi, što je, smatra Penava, apsolutni propust, ali smo zahvaljujući tome mogli, tvrdi, na povoljan i jeftin način uvidjeti u kakvom je stanju sigurnost u RH i koliko je sustav obrane u RH spreman za reakciju.

”Koliko je mrtvih trebalo biti? Što bi bilo da nije bila jedna letjelica nego trideset letjelica? Postoji li radarsko pokrivanje zračnog prostora iznad RH? Postoje li službe koje se brinu o sigurnosti?”, zapitao se Penava.
Penava: Tako to bude kada ministri moraju voditi brigu o tome da ne završe iza rešetaka

Penava je podsjetio kako se operativnost vladajućih mogla vidjeti ne samo na potresom pogođenoj Banovini, nego i na drugim primjerima, te smatra da za ovakve propuste nema kompromisa.

”Tako to bude kada ministri moraju voditi brigu o tome da ne završe iza rešetaka, onda malo vremena ostaje da brinu o poslu za koji su plaćeni i o odgovornostima koje imaju u obnašanju svojih dužnosti. Tu nema kompromisa jer Hrvatska država, hrvatski obrambeni sustav, hrvatski građani koji izdvajaju za taj sustav i tu obranu ne mogu sebi dopustiti propuste ove vrste jer ovo nije normalno – zahtijevamo ostavku ministra Banožića!” zaključio je Penava.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: IJ/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.