Podignuta optužnica protiv pripadnika Vojske Republike Srpske za ratni zločin silovanja

08.11.2017. 17:26:28

Optuženi Dalibor Krstović tereti se za ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja žrtve bošnjačke nacionalnosti u Kalinoviku Državno odvjetništvo Bosne i Hecegovine podiglo je u srijedu optužnicu potiv nekadašnjeg pripadnika Vojske Republike Srpske kojega se tereti za silovanje jedne Bošnjakinje navodeći kako provode istrage u više sličnih predmeta koji se karakteriziraju kao posebno teški ratni zločini. Prema priopćenju Državnog odvjetništva BiH optuženi Dalibor Krstović se tereti za ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja žrtve bošnjačke nacionalnosti u Kalinoviku na području istočne Bosne 1992. godine. Krstović, koji je trenutačno nastanjen u Beogradu te ima državljanstvo BiH i Srbije, kao pripadnik Vojske Republike Srpske izveo je iz zatočeničkog centra Bošnjakinju koju je silovao i seksualno zlostavljao. Pri tome joj je prijetio da će joj likvidirati djecu koja su bila zatočena s većom skupinom bošnjačkih civila. Nakon toga je omogućio još jednom vojniku da siluje žrtvu. Državno odvjetništvo ga tereti da je počinio kazneno djelo zločina protiv čovječnosti te je potvrdilo da provodi istrage u većem broju predmeta koje se odnose na ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja žrtava u svim krajevima BiH, kao posebno teških ratnih zločina s teškim posljedicama.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.