Povodom 23. obljetnice osnivanja 141. brigade HV-a na Mejašima otvorena ulica nazvana po brigadi

12.11.2014. 20:03:53

Ulicu su otvorili splitski gradonačelnik, Ivo Baldasar i Nediljko Burazin, predsjednik udruge veterana 141. brigade koji je prisutne upoznao s ratnim putem brigade Povodom 23. obljetnice osnivanja 141. brigade HV-e na Mejašima je u srijedu otvorena ulica koja nosi naziv te brigade. Radi se o 158 metara dugoj dvotračnoj prometnici koja se gradila u dvije faze, a iz gradskog proračuna za nju je izdvojeno milijun i 765 tisuća kuna. Ulicu su otvorili splitski gradonačelnik, Ivo Baldasar i Nediljko Burazin, predsjednik udruge veterana 141. brigade koji je prisutne upoznao s ratnim putem brigade. - To je naša brigada, splitska, kaštelanska. Podnijela je veliki broj žrtava, 60 poginulih i veliki broj ranjenih govori o njezinom ratnom putu. Ovo su dani kada se svi moramo sjetiti nažalost tužnih događanja, ali i slavnih. Ova ulica će još bolje povezati kotar Mejaši s gradom Splitom. Moramo još malo urediti okoliš, nadamo se da će uskoro i to biti gotovo, a tu je i veliki trgovački centar, tako da će Mejaši dobiti potpuno drugačiji izgled nego su imali donedavno, kada se smatralo da su nekakvo prigradsko ili polu prigradsko naselje - kazao je Baldasar. Prvi dio radova obavljala je tvrtka Point, od listopada 2011. do kraja siječnja 2012. godine, a drugi je dio gradila tvrtka Građevno Zec, od svibnja do sredine srpnja 2014. godine. Vice Mihanović, predsjednik Gradskog kotara Mejaši, kaže da je sretan što se ova ulica otvorila baš u njegovom kvartu i to iz dva razloga. - Prvi je razlog taj što ulica nosi ime 141. brigade Hrvatske vojske i vjerujem da ne postoji niti jedan stanovnik Mejaša koji nije zadovoljan odabirom imena, a drugi je razlog to što su Mejaši dobili jednu novu ulicu, izgrađenu po svim pravilima struke. Izgradnjom ove ulice potvrđuje se činjenica da mi postajemo dio urbanog Splita - rekao je Mihanović. Ulica 141. brigade HV-e ide od Ulice sv. Spasa do Puta Smokovika i s te dvije ulice te s Ulicom Mejaši II zatvara "prsten Mejaši" koji s novoizgrađenim zgradama tvori novi urbani dio tog istočnog splitskog kotara. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.