RAT DIJASPORE: Australski Srbi napali Hrvate: 'Slavili ste NDH, vi ste moralne nakaze!'

28.04.2014. 07:48:58

  Podsjetimo, proslavi osnivanja NDH u klubu Sidney uz oko 200 nazočnih gostiju, našao se i član australskog parlamenta Craig Kelly.

Ambasada Srbije u Canberri najoštrije je osudila proslavu u Australiji povodom dana osnivanja Nezavisne Države Hrvatske, kojoj su prisustvovali i neki australijski uzvanici:

"Poražavajuće je saznanje da i dalje postoje i djeluju organizacije i pojedinci koji tako brutalno zloupotrebljavaju slobodu i demokraciju u Australiji slaveći dan kada je stvorena fašistička tzv. Nezavisna Država Hrvatska, čiji je zločinački karakter nesporan. Još je tragičnija činjenica da pojedine organizacije i pojedinci u svoje moralno nakazno veličanje aveti fašizma i nacizma nastoje uvući ljude sa aktualne političke scene Australije, sve do premijera", navedeno je u priopćenju objavljenom na stranicama ambasade. Podsjetimo, proslavi osnivanja NDH u klubu Sidney uz oko 200 nazočnih gostiju, našao se i član australskog parlamenta Craig Kelly. U svom govoru okupljenima je 10. travnja čestitao i u ime australskog premijera. Paul Šarić, predsjednik australijsko-hrvatskog društva "Kardinal Stepinac" iz Melbourna kazao je: "Srpska zajednica u Australiji jako je dobro organizirana i slučaj "Kapetana Dragana" ih je još bolje povezao. Njihov je lobi jak i uvijek je bio utjecajniji na australijske političare nego hrvatski", tvrdi Šarić, a u njegovu procjenu ne treba sumnjati. Jer... "Anzac day", poznata australska parada ratnih veterana dvaju svjetskih ratova i ratova u Vijetnamu i Koreji već 40 godina rado ugošćuje i četnike koji ponosno paradiraju ulicama Australije. Svake godine marširanje ove čete ukrašene šubarama, kokardama i slikama Draže Mihajlovića prenose svi veći svjetski mediji, sa srpskim na čelu. Srpsku četu od stotinak veterana i njihovih potomaka predvodi asocijacija koja je službeno registrirana kao "Anzac Srbija".

Predsjednik "Anzac Srbije" je najstariji kraljev oficir Simo Vukmirica, a potpredsjednik dr Milan Brkljač. Oni su ustrajni u tvrdnji da "hrvatski i muslimanski nacionalisti" traže izbacivanje Srba sa "Anzac parade", ali im Australijanci uvijek govore isto – to neće nikada dogoditi.

Zločin koji su sasvim uspješno rehabilitacijom pretvorili u ponosni "brand", začinjen je i podizanjem monumentalnog spomenika četničkom nadvojvodi Draži Mihajloviću u srcu australske Canberre, iste one iz koje dolaze kritike na račun proslave osnutka NDH. Uz plesni ansambl "Draža Mihajlović Canberra", svake se godine neizostavno proslavlja i "Dan Draže Mihajlovića". Da je srpski lobi moćan, vidjelo se i iz njihovih neumornih pritisaka i inzistiranja na kažnjavanju Josipa Šimunića koje se sada nastavlja osudom proslave obljetnice osnutka NDH.

  • Autor: S. Vučković
  • Photo: screenshot/youtube
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.