Ruža Tomašić otjerala Željka Koromana iz Predsjedništva: Koromanova ostakva puna teških riječi

01.11.2013. 19:52:18

1_177411

Kontaktirali smo s Kormanom da nam pobliže objasni odnose u stranci koji su doveli do njegove ostavke. U izjavi koju je Koroman dao za Dnevno.hr jasno je rekao: "Ruža Tomašić ne upravlja strankom, niti ova skupina oko nje. Oni izvršavaju zapovijedi". Ovakve teške riječi mogu značiti samo jedno, u Koromanovim očima Ruža Tomašić dobija pritiske iz Europe (čitaj zapovijedi) te ne zna što bi drugo pa se sprema zapakirati stranku u kutiju s mašnicom i prodati onome koj najviše ponudi.

Pravaški pokret u Hrvatskoj je u potpunom kaosu. Hrvatska ima nekih pet stranaka prava koje su zajedno, a opet nisu. Pričalo se, pričalo o "pravaškom kišobranu" koji bi trebao ujediniti pravaše u Hrvatskoj, ali i šire. Takva se ideja pojavila i u Hrvatskoj stranci prava dr. Ante Starčević (HSP AS), a ideja je bila ujedinjene pravaša u Hrvatskoj i BIH. Ipak, teško je procijeniti stav HSP AS prema toj ideji. Bolje rečeno, sukob u stranci je pretvorio tu ideju u sporednu stvar.

Član Predsjedništva te stranke i koordinator za BIH, Željko Koroman, dao je ostavku kako bi iskazao svoje nezadovoljstvo vodstvom stranke. Tu je posebno prozvao trenutnu predsjednicu stranke i članicu europarlamenta, Ružu Tomašić, jer smatra da je njezin plan jednostavno što bolje prodati stranku i vrijednosti koje predstavlja. U objavi za medije Koroman je dao obrazloženje svoje ostavke. Čini se da je prijelomni trenutak njihovog odnosa bio kada mu je Ruža rekla: „Dužnosnici HSP AS nakon ulaska Hrvatske u EU moraju paziti da nam ne prigovore kako se miješamo u BiH pa je nezgodno da te dalje predstavljamo kao našeg člana Predsjedništva i koordinatora za BiH".

Kontaktirali smo Kormana da nam pobliže objasni odnose u stranci koji su doveli do njegove ostavke. U izjavi koju je Koroman dao za Dnevno.hr jasno je rekao: " Ruža Tomašić ne upravlja strankom, niti ova skupina oko nje. Oni izvršavaju zapovijedi". Ovakve teške riječi mogu značiti samo jedno, u Koromanovim očima Ruža Tomašić dobiva pritiske iz Europe (čitaj zapovijedi) te ne zna što bi drugo pa se sprema zapakirati stranku u kutiju s mašnicom i prodati onome koji najviše ponudi. Moguće je da je za Koromanov stav zaslužna Ružina izjava kako će joj parlamentarni izbori u 2015. godini biti zadnji izbori i nakon toga slijedi povlačenje iz politike. O nasljedniku nije htjela ništa reći, osim da će do tada imati prijedlog osobe za mjesto predsjednika koji vodstvo stranke može prihvatiti, ali ne mora.

Sukob "Tomašić – Koroman" se već neko vrijeme provlači po medijima. Zadnji slučaj sukoba prije ove ostavke bila je Koromanova optužba da je Tomašić najgora vrsta plagijatora, loš plagijator. Kad je "ruža hrvatska" upozoravala da moramo uvesti gopodarski pojas na Jadransko more jer Hrvatska gubi trećinu zarade od ribe (između 100 i 300 milijuna eura godišnje), Koroman ju je optužio da provodi netočne podatke koje je već izrekao netko drugi.

Nakon što je Koroman dao ostavku na mjesto člana Predsjedništva, rekao je kako namjerava i dalje raditi za hrvatski narod i nacionalne interese. Kako to misli napraviti nije nam objasnio, ali je jasno da ne želi više imati posla s Ružom Tomašić i ljudima oko nje.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.