Sabor predložio predaju potpisa pred sam Božić, Stožer traži raniji termin

12.12.2013. 14:53:44

1_200064

Iz Stožera je najavljeno da će na predaju potpisa biti pozvani svi volonteri, koordinatori i predstavnici braniteljskih udruga.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prikupio je oko 650.000 potpisa za raspisivanje referenduma o jeziku i pismu nacionalnih manjina, popularno zvanog referendum o ćirilici. Željka Maršića, glasnogovornika Stožera, upitali smo kada planiraju predati potpise u Sabor kako bi se pokrenula procedura za raspisivanje referenduma.

- Stožer je obavio preliminarne razgovore oko predaje potpisa u Saboru. U tijeku je korespondencija sa saborskim službama da nam se omogući što žurniji i prikladniji termin za predaju potpisa jer smo mi od 11. prosinca spremni za to. U preliminarnom razgovoru sa saborskim službama predložen je termin koji zadire duboko u Advent, pred sam Božić, te smo tražili intervenciju da nam omoguće što žurniju predaju potpisa – kaže nam Maršić.

Iz Stožera je najavljeno da će na predaju potpisa biti pozvani svi volonteri, koordinatori i predstavnici braniteljskih udruga. Nakon što Sabor zaprimi potpise, pristupit će se utvrđivanju jesu li potpisi pravovaljani i ima li ih dovoljno. Sabor bi tada trebao donijeti odluku o raspisivanju referenduma. No, premijer Zoran Milanović već je rekao da referenduma neće biti dok je on premijer, a isto vjeruju i mnogi saborski zastupnici. Njima je sporno navodno narušavanje prava manjina, što iz Stožera oštro negiraju.

Podsjetimo, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prije tjedan dana objavio je kako je prikupio oko 650.000 potpisa za referendum. Opovrgnuli su izjave protivnika referenduma da je bilo nepravilnosti u prikupljanju potpisa te izrazili žaljenje zbog opstrukcije pojedinih lokalnih jedinica koje im nisu izdale dozvole za korištenje javnih površina, kao i zbog nekoliko incidenatate "antikampanje vladajućih".

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.